KÉK FÉNY
A szabolcsiak lettek a legjobbak ebből is
Szeptemberben harmadik alkalommal rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági versenyt, amelyen ügyintézői gépjármű vezetői kategóriában, a legjobbnak járó díjat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vette át.

A döntőnek a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pálya adott otthont, ahol két kategória - készenléti szer és ügyintézői gépjármű - gépjármű vezetői mérték össze tudásukat. A kétfős csapatok a gyakorlat mellett számot adtak elméleti tudásukról is, KRESZ, gépjármű-ismereti és vezetéstechnikai kérdésekkel kapcsolatos tesztet oldottak meg. Ezt követően a valós szituációkat szimuláló pályán hajtottak végre különböző manővereket, a többi között a gyors irányváltásokkal és csökkentett tapadású téli útviszonyokkal kapcsolatos feladatokat.

Az országos versenyen a dobogó legfelső fokára Oszlár Gábor tűzoltó százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokhelyettese, valamint Bodnár Gábor tűzoltó hadnagy, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának főelőadója állhatott.