SPORT
#focimeccs
#Győr
#Kisvárda
A sport ünnepe volt tegnap Kisvárdán
A Győri Audi ETO KC Győr városának háromszoros Bajnokok Ligája győztes női kézilabdacsapatával mérkőzött meg a Kisvárda KKC. A győri csapat az utóbbi évek legsikeresebb magyar női klubcsapata, mind a hazai bajnokságot, mind a nemzetközi szereplést tekintve. 2014-ben és 2017-ben az év csapata lett.

Így már érthető az a felfokozott hangulat, ami Kisvárdán volt szombaton, hiszen a Rétköz központjának számító 17 ezer fős település az "év mérkőzésének" adott otthont. A győri kézilabda klub 1948 óta létezik, a Kisvárdai Kézilabda Club Sportegyesület jelenlegi formájában 2007 óta működik.

59 év "hátrány", ami a szombati mérkőzésen egyáltalán nem érződött

A kisvárdai kézilabda sport alapjait a hatvanas években alapozták meg a Bessenyei György Gimnázium Diáksportkörének országos eredményei. A kezdetekben, 1957-től a fiúk jeleskedtek, 1959-ben pedig már NB II-es férfi csapata is volt Kisvárdának,majd a 90-es évek elejétől a lányok fokozatos, felfelé ívelő menetelése következett.

A 2016-17-es női NB I-es bajnoki részvétel újabb mérföldkő az egyesület életében - olvasható a csapat honlapján. Mátéfi Eszter olimpiai bronzérmes kézilabdázó szakmai vezetőként, Kovács Péter BEK győztes a Bp.Honvéddal, és egykori világválogatott vezetőedzőként irányította az új játékosokkal kiegészült csapatot mérkőzésről mérkőzésre.

2016. novemberében azonban Kovács Péter távozását követően, egészen a 2018-as év elejéig a korábbi szövetségi kapitány Mátéfi Eszter irányította a csapatot. A jelenlegi vezetőedző Vlatko Djonovic.

Tisztesen helytálltak az ETO ellen

Az NB 1 Női 21. fordulójában 1221 néző hihetetlen küzdelemnek lehetett tanúja a kisvárdai sportcsarnokban, hiszen az első félidőben csak négyel vezettek a győriek, ami a második félidő végére duplázódód, s így alakult ki a 17-25-ös végeredmény. Vlatko Djonovics a kisvárdai csapat vezetőedzője elégedetten nyilatkozott a a mérkőzést követően: "az első félidőben nagyon jól védekeztünk, de több lövést is hibáztunk, illetve Kiss Éva védett nagyon jól. Megtettük, amit vártam, jól küzdöttünk, és ilyenkor nem számít az eredmény."

És Igen! Tegnap Kisvárdán a sport ünnepe volt. Ünnepelték a győzni akarást, a kitartást, a küzdelmet, de legfőbbként a szeretetet, hiszen a kisvárdai lányokat olyan szeretet veszi körül amit érezni lehetett a küzdőtéren.

Ezek a lányok tegnap nem vesztesként hagyták el a játékteret.

Nézzék meg a helyszínen készült videót!