AKTUÁLIS
A Rétközi-tó csodái: vízisétány és tanösvény - videó, fotók
Ahány nap, annyi arcát mutatja a Rétközi-tó. Nincs két hasonló. Ma éppen az ébredő természet megannyi csodáját láthatták, akik kilátogattak a tó környékére. Azonban vannak rejtett csodák is, mint például a vízisétány és a tanösvény.


A többszáz méteren természetes anyagokból megépített tanösvény kusza, zegzugos útjain rácsodálkozhatunk a természet varázsára. Ilyen, amikor a táj magához ölel, befogad. Csoda mindaz, amit megtapasztalhatunk. Most még szárazon áll az ösvény talapzata, de hamarosan a vízé lesz az uralkodó látvány.

A Rétközi-tó komplex fejlesztése 2021-re teljesedik ki.

A projekt eredményeként a térség legszélesebb körű igényeit is kiszolgáló – öko-, aktív-, vízi-, fürdő-, horgász- és kulturális turizmust magában foglaló – komplex és versenyképes turisztikai célpont jött létre. Ezt megalapozta a Rétköz természeti értékeiben rejlő turisztikai lehetőségek hasznosítása, a Rétközi-tó természeti értékeire épülő látnivalók bemutatása, védelme, megőrzése.

Az ehhez szükséges fogadási feltételek kialakításával és fejlesztésével is végeztek: ez a XXI. századi turista igényeit kiszolgáló vonzerő-elemek, élményt jelentő technikai fejlesztések és interaktív bemutatási formák, valamint környezetbe illő infrastrukturális feltételek kialakítását jelenti.

A fejlesztési terv ökoturisztikai projekteleme a látogatóközpont. Ez a Rétköz kapuja, mely biztosítja a teljes körű turisztikai, információs és látogatómenedzsment szolgáltatásokat.

Kialakítottak egy faszerkezetű tanösvényt ökológiai megfigyelésre, és egy szabadtéri események megtartására alkalmas pihenőhelyet. Ezt igénybe vehetik családok, barátok, iskolás vagy óvodás csoportok is.

A létesítmény fürdőturizmust kiszolgáló lába a Rétközi plázs, vagyis a strand. Aktív turisztikai elemei a vízibázis, a kikötő. A kulturális turizmust kívánja erősíteni a látogatóközpont mellett kialakítandó fesztiválhelyszín a hozzá kapcsolódó eszközökkel.

- FrissMédia -