KULTÚRA
Fesztivál
A PanyolaFeszten fellépő Boggie-val beszélgettünk
A PanyolaFeszt rengeteg mindenről szól: zenéről, gasztronómiáról, táncról, irodalomról, pálinkáról - és ez még nem minden. Csütörtöktől vasárnapig több mint 20 helyszínen összesen 200 fellépő szórakoztatja a nagyérdeműt. A FrissMediának exkluzív interjút adott a 14. PanyolaFeszt Levendula sátrában fellépő énekes-szövegíró-blogger, Boggie.

A zenei, irodalmi és gasztronómiai rendezvény a "vidék báját" szeretné egy kicsit más formában megmutatni a Tisza, a Szamos és a Túr folyók közelében fekvő községbe érkezőknek. A zenei, sport- és gyerekprogramok, kiállítások és irodalmi estek mellett ebben az évben is lehetőségük van a látogatóknak a panyolai portákra betekinteni.

Az idén "workshop" formában szerveznek szilvalekvárfőzést, van ciberekóstoltatás, de az érdeklődők megtanulhatják például a híres, helyben termő szilvából elkészített ételek fortélyait és a kültéri kemence építésének rejtelmeit is. A sportkedvelőket biciklis és kenutúrákkal várják, emellett főzdelátogatást és templomtúrákat egyaránt szerveznek, a térségi főzőcsapatok pedig a helyi, tájjellegű ételeket készítik el a betyárlevestől a szilvalekváros csavart fánkon át a málékásás töltött káposztáig.

Van néptáncbemutató, táncház és pálinkakóstoltatás, a zenei és irodalmi programrész fellépői között Tompos Kátya, Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai, a Parno Graszt, a Nana Vortex, Antonia Vai, az Aurovoir zenekar, a Csángálló, a Magyarpalatkai Banda és a Debreceni Népi Együttes ad koncertet. A Debreceni Színjátszó Stúdió Csehov-komédiákkal érkezett, Kemény Zsófia és Boggie pedig irodalmi esttel. Boggie-val, az énekes-szövegíró-bloggerrel exklúzív interjút készített a FrissMédia.

- Hogy érzed magad a Panyolafeszten?

- Sosem jártam még ezen a fesztiválon és nagyon nagyon tetszik! Édesanyám révén amúgy szabolcsi gyökerekkel is rendelkezem.

- Mennyiben más ez, mint a többi fesztivál, ahol már felléptél?

- Szerintem remek a fesztiválnak a programja! A vendégszeretet tudnám még kiemelni. Ritkán van részünk ilyen fogadtatásban!

- Toll és Hang címmel léptek fel, mennyire vevő a közönség manapság az irodalmi jellegű előadásokra?

- Abszolút virágkorát éljük ennek a műfajnak. Gombamód szaporodnak a különböző zenés irodalmi estek és ez szerintem egy szuper dolog! Van lehetőség beszélgetni, közelebb kerülni az alkotókhoz és két mesterség is terítékre kerül egy előadáson belül.

- Szoktál jókat enni-inni a fesztiválokon? Itt mi volt a kedvenced?

- Sajnos még nem volt időm megkóstolni a helyi kínálatot. De nagyon remélem hogy lesz igazi szabolcsi töltött káposzta, mert az a kedvencem!

- Szerepelsz egy fotón egy rakétával. Van ennek valami többletjelentése?

- Ez a fotó az Ördögkatlan fesztiválon készült koncert után és gondolatban már Panyolán jártam:-)


- FrissMédia -