SPORT
Labdarúgás
A Paks nagyon megverte a Várdát
​Pedig a Kisvárda derekasan küzd a bajnokságban, de ma nem sikerült semmi, a Paks meg ritka szép gólokat rúgott.

A Paks ellen általában jól szokott menni a Kisvárdának, most azonban Böde belső védőt játszott az atomvárosban, ami nagyjából olyan, mintha egy tankot tettek volna le a 16-osra.

Mivel az elején Böde hátul volt elfoglalva a várdai brazil mágusokkal,

a másik paksi erőember, Ádám Martin tartott meg egy labdát. Aztán szép indításával kiugrott Hahn, a paksi Messi, majd némi labdavezetés után berúgta a hosszúba.

Paks-Kisvárda 1-0

Három várdai védő is kísérte a csatárt (bocsánat, de ő az egyetlen, akit igazán fogni kell a házigazdáknál), ám nem derült ki, szerelni akarták, vagy csak autogramot kérni tőle.

Aztán végre megrázta magát a Várda. Egy szögletből Viana jobbal picit a kapunak háttal állva is rá tudta tenni, de a paksi kapus kapufára tolta. Gyönyörű mozdulat volt mindkettő. A kipattanót a kisvárdai Sassá fölé bikázta.

Tovább próbálkozott a Várda, de a Paks is profin összerakott csapat. Van náluk két Szalai Ádám-féle erőember, Böde és Ádám Martin, a kis Bognár, aki be tud ívelni egy szabadrúgást meg egy szögletet (remek a fiú pontrúgásból, csak nem az a birkózós típus), meg Hahn, aki tud futni és cselezni.

Amíg így morfondíroztam, hajtósan ment tovább a meccs. Bödénél reklamáltak egy könyöklést a várdaiak, de az csak a menetszél volt.

Egy szögletszerű szabadrúgást a várdai Navratil rúgott el kapásból, épp hogy mellé ment.

Aztán a 46. percben Bognár egy szabadrúgást úgy rúgott meg, hogy azt tanítani kellene. A sorfal felett pont a bal felsőbe. Szegény Várda, ez nem volt benne a játékban.

2-0

Félidő.

Paksi helyzettel kezdődött a második játékrész, Ádám gyilkosan ment végig a baloldalon, középre adott, Hahn két méterre a kaputól rákotorta, de egy méterre állt tőle a várdai kapus, s elakadt benne a labda.

Rögtön utána megint Ádám ment el, középre húzott, majd jobbal lőtt. Dombó nagyot védett, s a kipattanó után a másodikat is kiütötte.

A másik oldalon a várdai Sassá az ötös sarkáról a hosszúba akarta rúgni, de pár centit tévedett.

A 84. percben a Barcelona fénykorát idéző ellentámadást vezetett a Paks. Meseszép szerelés után Böde kapta a labdát a hazai térfél közepén, és nem csak erőset rúgott a labdába, hanem pontosat is (ha így akarta, zseniális volt). A paksi Bognár remekül levette a húsz-harminc méteres átadást, tovább adta balra, s kissé kisodródva Nagy a tehetetlen kisvárdai kapus lábai között a kapuba passzolt.

Paks - Kisvárda

3-0.