KULTÚRA
#Cantemus kórus
#nyíregyháza
#Müpa
#Advent
#hangverseny
A nyíregyházi Cantemus Kórus nagy sikerrel adott adventi koncertet a Müpában
A Cantemus Kórus Angyalhangok című adventi koncertjét a Művészetek Palotájában Előhang címmel beszélgetés előzte meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetett meg közelebbről a műértő közönség.

Adventi koncertjük Palestrinától John Rutterig ívelő műsora a maga stiláris gazdagságával méltón jelzi, milyen felkészültek, sokoldalúak és rugalmasak a Cantemus kórusok. A koncerten a tiszta, emberi hang eszközével a karácsonyvárás örömét emelik angyali szférákba. Olyan, egymástól távoli zenei világok, mint Schütz vagy Britten, Händel vagy Kocsár Miklós művészete, meglepő egyértelműséggel alkotnak harmóniát és olvadnak össze egyetlen hangulati ívvé az advent misztériumában.

A Szabó Dénes és fia, Szabó Soma által vezetett nyíregyházi kórust a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar, a Cantemus Vegyeskar, a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar és a Cantemus Fiúkórus alkotja.

Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, Szabó Dénes karnagy a kisvárdai református templomban vette át idén a 1996-ban alapított Tőkés Lászlóról elnevezett Tőkés László-díjat. A díjat magyarságtudat elmélyítésére és a magyar nemzetiség érdekében kifejtett tevékenységérért kapta.

-Frissmédia/MTI-

MTI Fotó: Mohai Balázs