SPORT
kézilabda
A negyeddöntőbe jutottak a lányok
Kedden a Magyar Kupa negyedik fordulójában a Dunaújvárost fogadta a Kisvárda. A dunapartiak a szombati bajnoki mérkőzéshez képest felforgatott csapattal érkeztek, vezetőedzőjük, Vágó Attila nem nevezte többek között Bulath Anitát, Ferenczy Fruzsinát, Kazai Anitát, Szalai Babettet és kapusaik közül Hlogyik Petra is pihenőt kapott.

A kisvárdai lányok edzője, Bakó Botond is szolgált meglepetéssel, a jobb szélen Veronika Habánková, míg a kapuban Mátéfi Dalma kezdett. A vendégek kezdték jobban a találkozót, Horváth Gréta révén szerezték meg a vezetést, amelyet Habánková ideiglenes posztjáról egalizált. Mindkét gárda sokat hibázott és a védekezések sem voltak túl feszesek, a dunaújvárosiak azonban valamivel frissebben mozogtak, így hamar háromgólos előnybe kerültek.

Nem sokáig örülhettek azonban. Hamar utolértük őket, a szokásos Siska Pálma bombával már csak egy gól volt a különbség, Szabó Nina pedig egyenlített. Itt azonban nem álltak meg a lányok, ismét Pálma villant, először vezetettek a lányaink a mérkőzésen. Milosevics Tímea hozzátett még egyet. Ez elég is volt a vendégek mesterének, Vágó Attila magához rendelte az övéit. A rövid pauza kissé megtörte csapatunk lendületét, de a dunaújvárosiak sem voltak elemükben, így közel hat percig nem változott az állás.

A gólcsendet Veronika Habánková törte meg. Mátéfi Dalma védését követően Udvardi Laura még egyet közétett. A félidőre ebből kettőt sikerült megőrizniük a lányoknak. Fordulás után akadozott a játék, így a vendégek az első félidőhöz hasonlóan háromgólos előnybe kerültek. Változást hozott Pásztor Bettina beállása, aki védéseivel stabilitást adott a csapatnak. Fokozatosan dolgoztuk le hátrányunkat, a félidő derekán pedig Szabó Nina hetesével ismét egyenlő volt az állás. Milosevics Tímea találatával újra a Kisvárda vezetett, a vendégek egyszer még visszakapaszkodtak, de a végjáték a hazaiaknál volt.

A hajrában Soltész Petra kétszer is beköszönt, ezzel vált biztossá a győzelem, közben Pásztor Bettina büntetőt hárított, de ez már csak hab volt a tortán. A KKC ezzel bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Magyar Kupa, IV. forduló

Kisvárda Master Good SE-Dunaújvárosi Kohász KA 29-25 (15-13)

Kisvárda, zárt kapuk mögött, v.: Bíró, Kiss.

Kisvárda: Mátéfi – Habánková 5, Szabó 7/2, Termány, Siska 4, Dombi L. 2, Milosevics 4. Csere: Pásztor (kapus), Mihálffy 1, Dombi K. 1, Udvardi 2, Bouti 1, Soltész 2. Kiállítások: 2, illetve 4 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 1/0.

- FrissMédia -