NAGYVILÁG
A Nagy-Magyarország Parkban táboroznak a kárpát-medencei középiskolások
Egy hetet töltenek táborozással és vetélkedővel beregszászi, dunaszerdahelyi, nagyváradi, lendvai, szabadkai és szegedi középiskolások a Trianon Múzeum szabadidő-parkjában, Királyszálláson.

A kárpát-medencei középiskolások tudásukat, ügyességüket és szülőföldjükhöz fűződő érzelmeiket vetik össze és osztják meg egymással. Az egyhetes tábor ünnepi műsorral indult, a résztvevőket Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos köszöntötte.

A házigazda és szervező nevében Dr. Szabó Pál Csaba, a Magyar Házak ügyvezetője szólt a tábor küldetéséről. „A Kárpát-medencei tájak viadala című komplex pedagógiai, turisztikai program a történelmi magyar tájak megismerésével, újrafelfedezésével és megszerettetésével a magyar közösségi öntudat új dimenzióit, a magyar összetartozás hétköznapi katarzisát, egy lélekben és szellemben a szülőhaza iránt elkötelezett új, fiatal nemzedék korszerű, interaktív, szabadidős programjának modelljét igyekszik megalkotni." A program kiépülésével párhuzamosan 2020-tól fokozatosan be kívánják vonni az adott tájegységek nem magyar középiskoláit, illetve nem magyar ajkú középiskolás fiataljait is a versengésbe, hogy ezzel is megidézzék a régi ország tájainak szelíd, barátságos és kápráztatóan sokszínű világát.

- FrissMédia -