KÉK FÉNY
A mozdonyvezetőt és az egyik utast is megütötte az ukrán férfi – elítélte a bíróság
A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. április 7-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétségének kísérlete miatt bíróság elé állítás keretében H.A. vádlottat halmazati büntetésül 5 hónap börtönbüntetésre ítélte és 3 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítéleti tényállás szerint az ukrán állampolgárságú férfi február 16-án a Nyíregyháza-Füzesabony vonalon közlekedő vonaton utazott. A jegyellenőrzés során a jegyvizsgáló észlelte, hogy a vádlott Nyírtelekig rendelkezik érvényes menetjeggyel, ezért tájékoztatta, hogy a következő megállónál le kell szállnia. A nyírteleki állomást elhagyva a jegyvizsgáló észlelte, hogy a vádlott nem szállt a vonatról, ezért ismét felszólította őt, hogy a következő megállónál szálljon le. A görögszállási állomást elérve a férfi a felszólításnak először eleget tett, viszont mielőtt a vonat elindult, visszaugrott az első kocsira és leült. A vonat még állt, amikor a jegyellenőr ismét felszólította a férfit a leszállásra, de eredménytelenül. Ekkor a helyszínre érkezett a mozdonyvezető is, aki szintén felszólította a férfit, hogy szálljon le a vonatról. A vádlott ekkor hirtelen ököllel megütötte a mozdonyvezető arcát, és egy utast is hasba ütött, aki jelen volt a történtekkor.

A jegyvizsgáló félve a vádlottól, a kocsi hátsó részébe szaladt és bezárta maga mögött a szakaszkocsi ajtaját. A vádlott utána ment, és könyökével úgy beütötte az ajtó ablakát, hogy az kiszakadt a helyéről. Eközben a jegyvizsgáló telefonon értesítette a rendőrséget, akik a következő állomáson elfogták a férfit.

A mozdonyvezető és a bántalmazott utas 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vonaton utazó férfi magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben és kérte felelősségre vonását testi sértés vétségének kísérlete miatt.

A távmeghallgatás útján megtartott bírósági tárgyaláson a vádlott beismerte tettét, azt megbánta.

Az ítélet jogerős.

- FrissMédia -