AKTUÁLIS
A mi sorsunkról nekünk kell döntenünk
Ezt jelentette ki Kiss András azon a nyíregyházi sajtótájékoztatón, ahol a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség megyei szervezetének alelnökei mutatkoztak be. Szó esett a közelgő EP-választásról is.

Mint emlékezetes, az IKSZ április 27-én tartotta kétévente esedékes tisztújító küldöttgyűlését, melyen az ország minden részérő, közel 100 küldött vett részt. Megyénkből az elkövetkező két évre két alelnököt is beválasztottak, így a kisvárdai doktornő, Komlós-Rimár Kitti, valamint Kiss András is a kilencfős testület tagja lett.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség eddigi alelnöke, Dudás István - aki négy éven keresztül volt az országos vezetőség tagja -, korhatár miatt nem indulhatott újra a tisztségért.

A megválasztott országos testület egyik új alelnöke, Komlós-Rimár Kitti a szervezet céljáról szólva kiemelte, hogy a keresztény és nemzeti értékek ápolása fontos feladat, méghozzá úgy, hogy közben elősegítsék a magyar fiatalok országhatárok feletti együttműködését, összetartozásának kifejezését. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség célja olyan közösség kiépítése, melynek tagjai azonosulnak ezen alapelvekkel és egymással egyetértésben, a Gondviselés segítőerejébe vetett bizalommal valósítják meg törekvéseiket – tette hozzá.

Komlós-Rimár Kitti a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a jövőben szeretnék folytatni az IKSZ meglévő, jól működő karitatív programjait, hiszen „a rászorulókon segíteni keresztényi kötelességünk”. Példaként említette a fiatal politikus a párt karácsony adventi jótékonysági akciót. Ez, mint fogalmazott, minden évben sikeres, keretében legutóbb a Bethesda Gyermekkórház számára vitt az IKSZ adományokat, melyek a gyermekek számára összeállított készségfejlesztő játékokból, rajz - és színező készletekből, valamint kifestő és mesekönyvekből álltak.

Kiss András (KDNP), aki szintén az IKSZ országos alelnöke, a közelgő EP-választásokkal kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy a sorsunkról nekünk kell döntenünk. Majd így folytatta: „nekünk, kereszténydemokrata fiataloknak óriási felelősségünk van abban, hogy ne engedjük elvenni ezt a jogot, hanem küzdjünk saját céljainkért, érdekeinkért és értékeinkért.

Kiss szavaival élve: „a jelenlegi brüsszeli politikai elit szívesen megmondaná, kikkel éljünk együtt, mit kellene, hogy gondoljunk. Ezzel szemben mi úgy gondoljuk, hogy senki nem tudhatja jobban, mint mi, fiatalok, hogy mi miképpen szeretnénk élni az elkövetkezendő évtizedekben".

Mint fogalmazott, szeretnék, ha Európa visszatalálna keresztény gyökereihez és nem adná fel azokat az értékeket, melyek szabaddá és naggyá tették történelme során: a keresztény kultúrát, a munka becsületét, a haza és a család szeretetét.

Kiss azt is mondta, hogy a kereszténydemokrata fiatalok támogatják és mindenben segíteni fogják Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontjának megvalósítását.

- FrissMédia -