SPORT
Labdarúgás
#OTP Bank Liga
#Mezőkövesd
#Kisvárda
#meccs
#vereség
A Mezőkövesd legyőzte a Kisvárdát, olvassa el a tudósítást, ha bosszankodik…
Jó kis meccsnek ígérkezett a Mezőkövesd-Kisvárda az első tavaszi körben. Sajna nem az lett.

A 13. percben az üdesárga mezben pompázó kisvárdai Dombó kapus szállt rá egy éles szögből érkező labdára s tisztázott remekül. Két percre rá a mezőkövesdi Nagy fejelt fölé. Főként a mezőkövesdiek támadtak, de azért az első negyedórában csak a Várkerti Vitézek rigmusai segítettek, hogy ne bóbiskoljanak el a nézők. Aztán a mezőkövesdi szolid mezőnyfölény góllá érett.

Egy szögletet a válogatott védő, Guzmics fejjel elért, a labda a kapu torkában álló Neszterovhoz, a Mezőkövesd másik védőjéhez pattant, aki egy méterről bepofozta a kapuba, érdemes volt leigazolniuk Ukrajnából: 1-0.

Aztán a 24. percben majdnem növelte előnyét a Mezőkövesd. A félpályára előreívelt labdára startolt a mezőkövesdi csatár és a kisvárdai védő, rángatták egymást, mint a cselgáncsban, s a kövesdi győzött, de hiába vitte egyedül kapura, Dombó megint remekül védett.

Az első félórában úgy mozgott néhány kisvárdai focista, mint ahogy a százhúsz kilós haverok szoktak, miután betermelték a nagyanyjuk ötfogásos ebédjét.

De az NB 1 legszerethetőbb szurkolótáborai egyikének, a Várkerti Vitézeknek “Támadjatok” rigmusai után picit próbálkozott a Várda. De erő nem volt igazán, majd Szimovics (Simovic) kiállítása szinte reménytelenné tette a helyzetet. Az első félidő végén a Kisvárda friss igazolása addig vitatkozott a játékvezetővel, amíg kidumálta magának a második sárgát.

A második félidőben visszaesett a Mezőkövesd, mint a kalapácsos kecske a vurstliban. A Kisvárda próbálkozott, a 75. percben Grozav fejelt a kapus ölébe, majd Obradovics állt viszonylag közel a kapuhoz, mikor megkapta a labdát, de nem lett a dologból semmi. Azért kell mégis szólni róla, mert másról alig lehet.

A Mezőkövesdnek egy szép ellentámadása volt, annak a végén 18 méterről lőtt a csatár, de Dombó megint remekül védett.

A mezőkövesdi Cseri álldogált a labdával a kisvárdai 16-os szélén ezután, majd unatkozott, ezért megtolta és a jobb oldali oldalhálóba lőtt.

Öt percre rá megint lehetőséghez jutott, s a jobb oldali oldalhálóba lőtt.

Még egy helyzete volt a Mezőkövesdnek, az éles szögből leadott lövést Dombó kivédte. De ez sem volt olyan ordító ziccer, olyat nem láttunk a második félidőben. Színészi játékot inkább, a mezőkövesdi játékosnak fájt az orra, ezért hanyatt dobta magát és lefeküdt a földre.

A hosszabbításban eldugta a Mezőkövesd a labdát, mint Rodolfo a nyulat.

Gyenge meccsen Mezőkövesd-Kisvárda 1-0.