KULTÚRA
#szabadtéri színpad
#Meseautó
A Meseautóval nyit a Szabadtéri Színpad Nyíregyházán
Augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult Szabadtéri Színpad.

A megszépült Szabadtéri Színpadon bővült a nézőtér is, így idén már kis híján ezer látogató foglalhat majd helyet az előadásokon. Néhány év eltelik, míg a rózsakert visszanyeri eredeti pompáját, de mindent megtesznek azért, hogy egy gyönyörű, virágos, zöld növényekkel teli kert fogadja ismét a romantikus nyári esték szerelemeseit a Benczúr téren – mondta el Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

Szente Vajk a Hello, Dolly! és a Sherlock Holmes után harmadik, nyíregyházi rendezésére készül. A Madách Színház 2016 végén bemutatott, óriási sikerrel játszott azonos című előadását szintén az országszerte ismert színész-rendező neve fémjelzi.

A Meseautó című legendás film alapján készült, de a mostani előadásra további újdonságokkal teli musical comedy-ben helyet kapnak a mára mítosszá vált karakterek éppúgy, mint a jól ismert, szállóigévé lett szófordulatok, sodró ritmusú dalok kíséretében. A főbb szerepekben Gulácsi Tamást és Rák Zoltánt láthatjuk majd. A társulat saját művészei mellett két, a Pesti Magyar Színiakadémiára járó növendék is fellép a nagyszabású produkcióban, egyikük Venczli Zóra. Kovács Vera szerepét pedig - véletlen egybeesés folytán - épp az a Kováts Vera alakítja váltott szereposztásban, akit a Pappa Pia című filmből, illetve a Holnap Tali! című tv-sorozatból jól ismerhet a közönség.

A fiatal banki alkalmazott lányt az előadás másik szereposztásában Kónya Merlin Renáta formálja meg, aki idén már bemutatkozott a nyíregyházi nézők előtt a Diótörő herceg, a Chicago, és a Maszmók Afrikában című előadásokban.

- FrissMédia -