NAGYVILÁG
Külföld
#utazás
#külföld
#Nyíregyházi Állatpark
#Aquacinema
#úti célok
A magyarok több okból is szeretnek utazni
Az előző évhez képest többet utaznunk külföldre, az egynapos utazások száma nyolc, míg a többnapos utazásoké hat százalékkal nőtt. A legkedveltebb úti célok továbbra is Ausztria és Horvátország. Szabolcsból a legtöbben Szlovákiába, Lengyelországba, Romániába utaznak.

A magyarok szívesen utaznak külföldre. Ennek okai között szerepel, hogy jobban megengedhetjük magunkat, ahogyan az is, hogy általánosan megfigyelhető a turizmus fellendülése, a lehetőségek bővülése: például a fapados járatok megjelenése, a foglalási rendszerek elterjedése.

Mi, magyarok amúgy is szeretünk utazni, és kihasználjuk az újabb lehetőségeket - mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró, utazási szakértő az M1 csatornán.

A pihenésen kívül a lehető legváltozatosabb okokból utazunk külföldre, lehet rokonlátogatás, bevásárlás, munkaügy, egészségturizmus is a háttérben. Az átlagos tartózkodási idő nem olyan magas az utazások gyakoriságához viszonyítva, inkább 2-3 nap, de nyáron persze ennél hosszabb időt töltünk külföldön. Ausztria és Horvátország továbbra is a népszerű úti célok közé tartozik, ahogy Lengyelország és Olaszország is, de a kedvelt úti célok között szerepel már Marokkó is, amióta van fapados járat; épp úgy, mint Spanyolország.

Szabolcsból a legtöbben Szlovákiába, Lengyelországba, Romániába utaznak. Országosan a legkedveltebb célok között találjuk Németországot és az Egyesült Királyságot is. A megye kiemelkedő célpontjai, ahová a külföldiek megyénkben szívesen látogatnak: a wellness hotelek, a Nyíregyházi Állatpark és a kisvárdai Aquacinema.