AKTUÁLIS
​A kő marad: így emlékeztek meg Trianonról Kisvárdán
Bár hazánk elveszítette területének és lakosságának kétharmadát, és több mint hárommillió magyar a csonka ország határain kívül rekedt, mégis, 101 évvel Trianon után is érvényes az a megállapítás, mely szerint csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs.

Tíz évvel ezelőtt helyezték el az első koszorút a kisvárdai Nemzeti Összetartozás Emlékparkban. A park megálmodói, már akkor úgy tervezték, hogy a felállított Trianon-emlékmű a későbbiekben újabb elemmel fog bővülni. 2020-ban a trianoni békeszerződés 100. évfordulóján egy több tonnás Kárpátaljáról származó szikladarab hirdeti nemzetünk szilárdságát.



Ma 101 évvel Trianon után ismét a megemlékezésé volt a főszerep. Ebben az évben is elmaradtak a városi, központi megemlékezések a járvány miatti biztonsági intézkedések okán, viszont egyénileg mindenkinek lehetősége volt elhelyezni az emlékparkban a kegyelet és az emlékezés virágait, koszorúit.



Ma kora délután dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere, a város képviselőtestületének tagjai, és intézményvezetők emlékeztek csendes imával a 101 évvel ezelőtti nemzeti tragédiára. Az emlékezésen jelen voltak a történelmi egyházak képviselői is.