SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#Honvéd
#mérkőzés
A Kisvárda jól megverte a szülinapos Honvédot
A Kisvárda 3-1-re győzött a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, harmadik fordulójában a Hidegkuti-stadionban. Az utolsó gól akkora potya volt, hogy az érzékenyebb kispestiek tuti elsírták magukat.

A vendég szabolcsiak már a kilencedik percben megszerezték a vezetést: egy szabadrúgás után a román Cornel Alexandru Ene közelről fejelt a hálóba. A folytatásban egyik oldalon sem alakult ki sok helyzet.

A második félidő elején előbb a kisvárdai Lucas Marcolini, majd a kispestiekhez hétfőn visszatért Davide Lanzafame hagyott ki nagy lehetőséget, de a brazil Lucas a 61. percben javított, és pontos, 20 méteres lövésével már 2-0-ra vezetett a Kisvárda. A folytatásban kiegyenlített játékkal teltek a percek, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket, majd a hajrában egy-két veszelyes kispesti helyzetet, illetve egy gólváltást követően alakult ki az 1-3-as végeredmény.

A Honvéd végig az egyenlítésért küzdött, de csak szépíteni tudott az utolsó öt percben. Lanzafame, a Fradiból visszatért csatár próbálkozott ugyan, de egy szép félollón és egy jobblábas lövésen kívül mást nem mutatott.

A két újonc, a Zalaegerszeg és a Kaposvár mellett a Budapest Honvéd a harmadik olyan csapat az NB I-ben, amelynek még nincs pontja.


OTP Bank Liga, 3. forduló:

Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good FC 1-3 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér Cs.

gólszerzők: N'Gog (89.), illetve Ene (9.), Lucas (61.), Grozav (93.)

sárga lap: Uzoma (27.), Kukoc (71.), illetve Ene (38.), Protic (56.), Gosztonyi (62.),


Kisvárda: Felipe - Melnyik, Berios, Ene, Protic - Lucas, Karaszjuk, Cukalasz (Rubus, 82.) - Grozav, Hugo Seco (Sassá, 89.), Kovácsréti (Gosztonyi, 59.)

Honvéd: Horváth A. - Kamber, Lovric, Macdonald - Ikenne-King, Gazdag (Moutari, 64.), Kesztyűs, Banó-Szabó (Ben Hatira, 53.), Uzoma (Kukoc, 64.) - N'Gog, Lanzafame


Fotó: FrissMédia/archívum