SPORT
Labdarúgás
​A Kisvárda ismét a tabella élén!
Zsenik ezek a kisvárdai fiúk, ugye. A Várda megverte a Mezőkövesdet, a Fradi meg kikapott Debrecenben.

Izgalmasnak ígérkezett a Mezőkövesd-Várda. Az élmezőnyben tanyázó csapatok keményen harcoltak, de sok volt a hiba az átadásokban. Élvezetes iramban kezdődött a meccs, noha a színvonal nem idézte fel a Barcelona fénykorát.

A 28. percig kellett várni az első lövésre. A kisvárdai Ötvös igazította le Bumbának, aki jobbal igen gyengéden rátekerte.

Pár perccel később jobb oldalon szabadrúgást kapott a Kisvárda, a lágyan kapura igazított labdát a Mezőkövesd kapusa kiejtette, de másodjára rávetette magát, mint az éhes farkas a nyúlra.

A 36. percben a mezőkövesdi Katanyec

fejelhetett kapura tisztán egy baloldali szabadrúgás után beívelt labdát, de Dombó kapus könnyen megfogta.

A félidőben 0-0.

A második játékrész első izgalmas eseménye egy kisvárdai fejes volt, de a kapus könnyen fogta.

A félidő derekán aztán megszerezte a vezetést a Várda. Baloldalról, az alapvonal mellől ívelhettek be egy szabadrúgást. Ezt még kifejelték a mezőkövesdiek, de jobbról Asani újból középre csavarta. Tordai, a Mezőkövesd kapusa beleütött, de a kipattanó labda pont a kisvárdai Prengához került, aki bevágta a kapu közepébe.

0-1.

A 76. percben megduplázta előnyét a Várda. A leshatáron ugrott ki a Várda középpályása, Ötvös, levitte a labdát az alapvonalig, középre adott, és Mesanovicsnak már csak az üres kapuba kellett pofoznia húsz centiről.

0-2.

A derék Várdai Vitézek örültek nagyon.

A Kisvárda sztárokat cserélt sztárokra: Navratil és Camaj jött be az utolsó tíz percre a keményen küzdő Asani és Bumba helyére. Navratilnak korábban sok jó elfutása volt, Camaj pedig jól cselez, de főleg az utóbbi játékos kicsit önző, Asani jobb nála egyelőre.

Navratil három perccel a vége előtt teljesen üresen gyalogolhatott be a Mezőkövesd 16-osára egy ellentámadásnál, de jobbal csúnyán fölé rúgta.

Aztán Camaj vitte le a labdát a szögletzászlóhoz húzni az időt, pedig inkább bizonyíthatott volna, hogy helye van a kezdőben.

A végén egy mezőkövesdi lövéstől eltekintve inkább a Várda rúghatott volna még gólt, de nem erőltették, úgyhogy maradt a vége:

Mezőkövesd - Kisvárda 0-2.