KULTÚRA
A Kisvárda elleni meccsről is beszélt interjújában Budafok polgármestere
Ezeket a meccseket kell megnyerni - mondta a huszonkettő nevű helyi portálnak Karsay Ferenc. A Budafok otthonában 2:0-ra legyőzte a Kisvárdát szombaton.

Bár az önkormányzat nem tud finanszírozni egy elsőosztályú csapatot, de attól még büszkék vagyunk a fiúkra - mondta az interjúban Budafok-Tétény polgármestere. Ez is példa a sikeres egymás mellett élésre - vélte Karsay Ferenc, aki szerint lehet, hogy kéthetente egyszer nehezebb közlekedni a pálya környékén, de bőven kárpótolja a 22. kerület lakóit a dicsőség, hiszen sokan szeretik a csapatot. Kellenek kompromisszumok, közös örömök, nem szabad tolerancia nélkül, vagdalkozva politizálni, élni - fogalmazott a fővárosi kerületi vezető.

Az interjúban szó esett arról is, hogy a 22. kerület felajánlotta: befogadja a 100 Tagú Cigányzenekart, miután a világhírű együttesnek február végén el kellett elhagynia azt a VII. kerületi, Wesselényi utcai épületet, ahol eddig próbáit tartotta. Amíg az EMMI segítségével végleges megoldást nem találnak a nemzeti örökségünk részét képező együttes elhelyezésére, addig is átszállíttatták a hangszereket a 22. kerületbe, ahol hetente egyszer próbalehetőséget is biztosítanak nekik.

"Még nem értünk a történet végére, de egy ilyen zenekart kötelességünk segíteni" - fogalmazott a polgármester, aki nagyon örülne, ha Budafok-Tétényt választaná végleges otthonának a 100 Tagú Cigányzenekar. De ha nem így lesz, akkor is jó érzés, hogy segíthettünk - tette hozzá. A kerület egyébként a Heti TV-nek is örömmel adna helyet, de annak tulajdonosa, Breuer Péter azt mondta Karsay Ferencnek: ha a spájzból fog közvetíteni, akkor is a zsidónegyedből teszi, mert a csatorna oda kötődik. De rendkívül nagyra tartja Budafok-Tétény segítő felajánlását - fűzte hozzá.

- FrissMédia -