SPORT
Labdarúgás
A Kisvárda 1-0-ra verte az MTK-t
Stabil védekezéssel, hosszú ívelések után gyakran alakult ki veszélyes helyzet a pestiek kapuja előtt. Végül az MTK vendégeként Kisvárda győzelmével zárult a mérkőzés.

A 20. percben Gosztonyi jobboldali beadása után Grozav átadásából talált be Horváth Zoltán, aki 6 méterről ballal a léc alá lőtte a labdát, így megszerezte az első gólt Kisvárdának. 0–1. A 27. percben Gosztonyi lövését blokkolták, a 30. percben Cukalasz kapott sárga lapot, mert belerúgott a mellette elfutó Vogyicskába, majd a 34. percben a hazaiak játékosa kapott sárga lapot, amikor Gera Dániel felrúgta Melniket. A 41. percben egy ígéretes helyzetet hagyott ki a Kisvárda: nem érkezett senki Gosztonyi beadására. A szünetben MTK-Kisvárda 0-1, és igencsak jobb volt a Várda. Bár a meccs nem ütötte még egy Juve-Barca színvonalát, de a védekezés stabil, s a hosszú ívelések után gyakran alakult ki veszélyes helyzet a pestiek kapuja előtt.

A mérkőzés kettős csere után folytatódott: az MTK-ban Vass Ádámot és Lencse Lászlót Vass Patrik és Kanta József cserélte. Az 55. percben Gera Dániel játszott Katona elé, ő jobbról középre adott, Vass Patrik 5 méteres lövését Felipe védte bravúrosan, majd az 56. percben Gera Dániel 8 méteres fejesét is kivédte. A kapus végig derekasan állta a sarat. Cserék: Gosztonyit Hugo Seco, Bognárt Diallo váltotta a 66. és 68. percben, Cukalasz 20 méterről lőtt a kapura, de Horváth László kivédte, ahogy Grozav 25 méteres szabadrúgását is, mely során a kezéből kiperdült a labda, de így is a kapufán kívül esett. Hugo Seco Grozav baloldali beadása után fejelt mellé, ezzel újabb nagy helyzetet hagyott ki a Kisvárda, a bravúros játék azonban elég volt a győzelemhez: négy perc hosszabbítás után az MTK vendégeként Kisvárda győzelmével zárult a mérkőzés az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

MTK: Horváth L. – Katona M., Pintér Á., Gengeliczki, Szelin – Vogyicska, Vass Á. (Vass P., a szünetben) – Schön, Bognár I. (U. Diallo, 68.), Gera D. – Lencse (Kanta J., a szünetben)

Kisvárda: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Hugo Seco, 66.), Cukalasz, Grozav – Horváth Z. (Negrut, 70.)