AKTUÁLIS
A jövőt építi Kemecse
Bokrétaünnep helyett alapkőletétel volt ma Kemecsén, egy több mint egymilliárd forintos, négy csoportszobás, 54 gyermek befogadásra alkalmas bölcsőde alapkövét helyezték el. Bár az épület már szerkezetkész és a tető is fent van, adminisztratív okok miatt ma került sor az alapkő letételére.

Az új bölcsőde 56 férőhelyes, 4 csoportszobás épület lesz, és magába foglal egy hatszáz adagos konyhát is. Játszóudvar épül mellé, ez részben fedett lesz. Az előírásoknak megfelelően tíz férőhelyes parkolót alakítanak ki az épület utcafronti részén, a parkolóban helyet kap egy elektromos autókat töltő állomás is.

A mai alapkőletételen elhangzott, hogy a bölcsőde az Európai Unió és Magyarország kormányának támogatásával több mint egymilliárd forintból valósul meg, ebből csak az épület kivitelezése 888 millió forintot tesz ki. Az új bölcsőde építésére a Kemecsei Református Egyházközség vissza nem térítendő támogatást nyert, az összeget saját erővel, mintegy 30 millió forinttal egészítették ki.


Bár Kemecsén már van egy bölcsőde, ami szintén a helyi református egyházközség fenntartásában üzemel, mint megtudtuk, az új beruházás a legnehezebb helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szüleinek nyújt segítséget. Kemecsén a fokozottan hátrányos családok száma rendkívül magas.

A mai ünnepségen köszöntőt mondott Lipők Sándor polgármester, valamint Seszták Miklós országgyűlési képviselő is. Az utóbbi kiemelte, hogy Kemecse jó példával jár elő a beruházások tekintetében. A képviselő úgy fogalmazott, hogy Kemecse a jövőt építi, és a jövőnek épít.

A beruházás a tervek szerint 2023. tavaszán fejeződik be. A műszaki átadást követően, az engedélyek megszerzése után az új intézmény fogadhatja is a kisgyermekeket.

- FrissMédia -