NAGYVILÁG
Belföld
#pedagógusnap
#városi ünnepség
#Kisvárda
#elismerések
A jó pedagógus észrevétlenül beleég az emlékezetünkbe
Így fogalmazott Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere köszöntő beszédében azon a nagyszabású ünnepségen, amelynek keretében közel 70-en kaptak elismerést Kisvárdán, a pedagógusnap alkalmából. Ebben az évben a Werner Gyula-díjat két kiváló oktató-nevelő vehette át.

Évente legfeljebb kettő Werner Gyula Díjat adományozhat az önkormányzat azon magánszemélyeknek, akik huzamosabb időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytattak és teljesítményt értek el a köznevelés területén.

Elsőként, Pappné Molnár Erika, a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményvezetője vehette át a díjat dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselőtől, valamint Leleszi Tibor polgármestertől. Pappné szakmai életútja szorosan köthető Kisvárdához. A városi élet a gyökereket jelenti számára minden tekintetben. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Kisvárdán végezte, ahol nagyszerű pedagógusok nevelték, akik felkeltették érdeklődését a zene és a történelem iránt.

A másik pedagógus, aki ebben az évben vehette a magas elismerést, Szanyi Józsefné a Szent György Angyalkert Görögkatolikus Óvoda óvoda-pedagógusa.

Marika a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tagintézményében, az Angyalkert Óvodában végzi lelkiismeretes szolgálatát, a közösség elhivatott és elkötelezett pedagógusa. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző. Szakmai-pedagógiai gyakorlatát hozzáértéssel, következetességgel és folyamatos megújulásra való törekvés igényével végzi. Innovatív szemlélet jellemző pedagógiai munkájára. Lépést tart a nevelőmunkában megjelenő új módszerek, eszközök használatával, melyeket hatékonyan alkalmaz a gyakorlatban. A 40 éves pedagógiai munkakörben eltöltött ideje alatt több 100 gyermeket készített fel az iskolai életre.

Ezen kívül az ünnepségen átadták intézményenként az év pedagógusa, az év sportolója, az év kisművésze, az év fejlesztő pedagógusa díjakat is.

Leleszi Tibor polgármester köszöntő beszédében úgy fogalmazott, hogy a pedagógusokat ünnepeljük. Azt a hivatást, ami az ország minden részén gyermekek 10-100 ezret érinti. A versenyképes tudást, magyar kultúrát. Általuk tapasztalhatják meg a közösségeteket, a tudás megszerzésének alapjait. Oktatói nevelői hivatás komoly felelősség, mely sorsok alakulását formálja. A jó pedagógus észrevétlenül beleég az emlékezetünkbe.

„A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál - idézte a városvezető William Arthur Ward-ot. Befejezésként rámutatott, hogy a pedagógusok nehéz időszakban olyan szolgálatban helytállásról tesznek tanúbizonyságot, amelyért csak köszönetet lehet mondani.