SPORT
A hónap közepén újra tereptriatlon lesz a Tisza partján
Jövő szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a jándi Tisza-parti tereptriatlont. A szervezők, mint minden évben, most is változtattak a pálya vonalán. Így szinte az egész verseny könnyű terepen, az ártéri erdőben zajlik.

A verseny különlegessége az úszás a Tiszában, amit a versenyzők a folyó egy biztosított szakaszán teljesíthetnek. Az úszótávok hosszára (rövidségére) évről-évre rácsodálkoznak a versenyzők, hiszen a Tisza sodrásának köszönhetően mindenki remek időt úszik.

Az ártéri erdei munkák lehetővé tették új utak kialakítását az erdőben, ezáltal szinte végig az árnyas fák közt lehet tekerni. Így a terep azoknak is nyújt újat, akik nem először teljesítik a távot.

A futás már csak hab a tortán az árnyas fák között, ahonnan kiérve már csak néhány száz méter a cél, ahol a szervezők az elégetett kalóriákat finom ebéddel, gyümölccsel segítenek pótolni.

Minden célba érkező egyedi befutó éremmel gazdagodik és az első helyezettek idén is külön díjazásban részesülnek.

A szervezők gondoltak az egyszerű sportkedvelőkre is, ezért a sprinttáv (0,6 km úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) mellett minitávon (0,4 km úszás, 11 km kerékpározás, 2,7 km futás) is várják a jelentkezőket az ország minden tájáról.

Aki kedvet érez egy családias versenyen való részvételre, szeretné kipróbálni magát egyszerre három versenyszámban is, vagy csak szeretné megnézni a versenyt és fürödni a jándi homokos Tisza parton, mindezt megteheti 2020. augusztus 15-én a jándi szabadstrandon.

További információ: 70/398-5459, 70/398-5463 vagy [email protected]

- FrissMédia -