PUZZLE
Bulvár hírek
#május
#a hónap képei
A hónap képei - május
Bizony, ismét eltelt egy hónap. Ennek apropóján ismét jelentkezünk a hónap képei válogatással. Sok helyen megfordultunk: püspökszentelésről, falu- és gyermeknapról, sportrendezvényekről, ballagásokról és egyéb eseményekről 1.587 fotót publikáltunk, köztük megindító jeleneteket is. Valljuk, hogy egy-egy fotónak önállóan, írás nélkül is el kell mesélnie egy-egy történetet.

Igazi "rosszcsont", ahogyan nevelői mondták a nyolcéves kis csibészről a berkeszi gyermekotthonban, a "Zene az kell" rendezvényen. Ezek a gyermekek új esélyt kaptak, hogy beilleszkedhessenek a társadalomba a zene és a tánc segítségével.

Bökönyben is jártunk egy amatőr lovas ügyességi versenyen, amelyet a legfiatalabb versenyző nyert meg.

És még mindig a lurkóknál tartunk, hiszen május egyik vasárnapja róluk is szólt. A kép Kisvárdán készült a gyermeknapon. A lányok, ahogy meglátták a fényképezőgépet, összebújtak és várták hogy kattintsunk. Íme az eredmény, ami címlapfotó volt a kisvárdai gyermeknapi tudósításunkhoz.

Maradva Kisvárdán bevallom, számomra ez a kép a legkedvesebb, hiszen minden benne van, ami egy apa-lánya kapcsolatban benne kell, hogy legyen: szeretet, türelem és önfeled boldogság. A fotó ellesett pillanat a kisvárdai Richter Egészségváros rendezvényről.

A hónap egyik legjelentősebb eseménye kétségkívül Ábel atya püspökké szentelése volt, hiszen 75 éve nem volt ilyen a megyénkben. Portálunk egyedüliként vehetett részt a kétnapos eseményen.

A szentelésre a világ minden tájáról érkeztek egyházi méltóságok.

Ábel atya a hívek közt püspökké szentelését követően.

Egy szerzetes a nyíregyházi görögkatolikus parókián.

Ő Dani atya, aki "civilben" tagja a papi foci-válogatottnak. A kép a püspökszentelés napján Nyíregyházán készült, ahol a Szent Miklós Görögkatolikus iskola növendékei állnak sorfalat. No nem Dani atya futáshoz, hanem az egyházi méltóságok vonuláshoz.

Szamossályiban is jártunk egy gyilkossággal kapcsolatos cikksorozat miatt. És bizony olykor meglepő dolgokat látunk. Ami nekik teljesen természetes, megszokott nap mint nap, az nekünk különlegesség. Birkákat hajtanak Szamossályi főutcáján az egyik legelőről a másikra.

Május a ballagások hónapja is volt. Így volt ez a Nyíregyházi Szent Miklós gimnáziumban is, ahol 12 végzős diák a templom falai közt mondott búcsút az iskolájának.

Nem, nem az eső esett a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium ballagásán. Az volt talán május legmelegebb napja, árnyékban is 38 fokot mértek.


- FrissMédia -