SPORT
#Ferrari
#Lewis Hamilton
#Forma1
#Sebastian Vettel
#Ausztál Nagydíj
A Ferrari és Vettel simán legyőzte a Mercedest az idénynyitón
Az első kerékcserékig Lewis Hamiltont üldöző, aztán az élre álló Sebastian Vettel győzelmével vette kezdetét a Formula–1 2017-es idénye.

Nem volt eseménydús a 2017-es F1-es idény idénynyitó versenye, mégis felzavarta a 2014-es idény eleje óta jellemző állóvizet. Sebastian Vettel és a Ferrari személyében a Mercedes olyan riválisra talált, amilyenhez hasonlóval nem volt dolga az elmúlt három évben.

Az időmérőn Lewis Hamilton még legyőzte Vettelt, és a rajt után is maga mögött tartotta a Ferrarit, amely azonban nem szakadt le tőle, végig közelről üldözte, mígnem Hamilton a bokszba hajtott új gumikért. Vettel kint maradt a pályán, és a szabad úton haladt tovább.

Hamilton is szabad pályára ért vissza, de villámgyorsan utolértre Max Verstappent, aki Vettelhez hasonlóan a pályán maradt az ultralágy gumikon, és feltartotta az angolt. Amikor a Mercedes-pilóta már elég időt veszített Verstappen mögött, Vettel is kereket cserélt, és a kettős elé jött vissza. Meglógott Verstappentől, amikor a holland is kiállt, hat másodperc volt az előnye Hamiltonnal szemben.

A legbeszédesebb az volt, ami ezután történt: Hamilton nem zárkózott fel, hanem a célig tíz másodpercesre nőtt a hátránya.

Vettelnek kellett a Mercedes elhamarkodott kerékcseréje a győzelemhez, de a Ferrari valóban megérkezett a rivális szintjére, ami még érdekes futamokat vetít elő – kérdés, mennyire lesznek akciók a pályán?

A melbourne-i pálya sohasem tartozott azok közé, amelyeken hatékonyan működött a DRS, míg a következő futamnak otthont adó sanghaji aszfaltcsíkon a DRS túl könnyűvé is tette az előzéseket – ott majd kiderül, mennyire „rontották el” magát a versenyzést ezekkel az autókkal.

Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen a célba kísérte Vettelt és Hamiltont, ezen a hétvégén nagyon látványosak voltak a csapaton belüli erősorrendek. Számukra is fontos lesz a Kínai Nagydíj, amelyen bebizonyíthatják, hogy velük is számolni kell.

A Red Bullnak még idő kell, Max Verstappen csak a hajrában volt egy szinten a másik két csapat versenyzőivel, teli tankkal nem volt versenyképes. Daniel Ricciardo már a rajtrácsra sem ért oda, Red Bullja váltóhiba miatt leállt, a bokszból indulva körhátránnyal szállt be, és motorhiba miatt kiesett.

A három csapat mögötti szoros élmezőnyben Felipe Massa rutinja behozta a Williamst a hatodik helyre, mögötte Sergio Pérez és a két Toro Rosso zárt, majd a Fernando Alonsót nagy csatában legyőző Esteban Ocon szerzett pontot a Force Indiának.

A McLaren és a Haas mindkét autója kiesett, Lance Stroll sem ment végig első versenyén, a Pascal Wehrlein helyére beugró Antonio Giovinazzi viszont szépen helyt állt a Sauberrel.

Folytatás két hét múlva Kínában.


Forrás: nemzetisport.hu

-Friss Média-