AKTUÁLIS
A februári online alapítás után Kisvárdán találkoztak a KDNP női tagozat tagjai
​A járványhelyzetre való tekintettel online megrendezett eseményre az ország különböző pontjairól kapcsolódtak be ez év februárjában a hölgyek, akik elkötelezetten hisznek a kereszténydemokrata értékekben. Tenni szeretnének hazájukért és hallatni hangjukat számukra fontos kérdésekben. Az akkori alakuló ülésen dr. Juhász Hajnalka kormánybiztost, a KDNP alelnökét, országgyűlési képviselőt választották elnöknek.

A Kisvárdán pénteken kezdődő kereszténydemokrata nőtalálkozó első programja egy közös faültetéssel vette kezdetét, „Aki fát ültet, az bízik a holnapban, hisz a megmaradásban!” – címmel. A közös faültetés a kisvárdai Wesselényi utcában volt, ahol több facsemetét, örökzöldeket és cserjéket ültettek az utókor számára. Az ültetést megelőzően Juhász Hajnalka kormánybiztos úgy fogalmazott, hogy ez egy történelmi pillanat, hiszen ez az első kárpátaljai kereszténydemokrata nőtalálkozó, aminek Kisvárda adott otthont. A cél, hogy ez a találkozó hagyomány legyen, kezdete egy nagyon komoly Kárpát-medencei női szövetségnek.

A KDNP Nőtagozatának a legfontosabb feladata, hogy a kereszténydemokrata politikai üzeneteket a nők hangja által is gazdagítva markánsan képviselje. Merjük megmutatni, hogy egyszerre vagyunk modern, keresztény nők, akik büszkén kiállnak a hagyományokért, a család fontosságáért, a nemzeti identitás és a környezet védelméért is. Ennek jegyében ültettek pénteken nővényeket Kisvárdán, majd szombaton a Rétközi-tó festői környezetében közös szemétszedésre is vállalkoztak a hölgyek.

Péntek este azonban egy kötetlen beszélgetésre invitálta a rendezvény két házigazdája, dr. Juhász Hajnalka, valamint dr. Komlós-Rimár Kitti, az IKSZ országos alelnöke megyénk országgyűlési képviselőit. A meghívásnak eleget téve egy igazán jó kedélyű ugyanakkor komoly, előremutató fórumon jelen volt, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Sándor, dr. Tilki Attila, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, valamint Kiss András, megyei képviselő, a KDNP Országos Elnökségének tagja.

Juhász Hajnalka Margaret Thatchert idézve adta meg az alaphangot a beszélgetéshez:, „A politikában, ha azt akarod, hogy valamiről beszéljenek, szólj egy férfinak. Ha azt, hogy valamit elvégezzenek, egy nőnek.”

A KDNP női tagozata februári közleményében azt írta, hogy a 21. század globalizálódó kihívásaival szemben kiemelten fontos a keresztény-konzervatív értékrend képviselete olyan nők által, akik felvállalják elkötelezettségüket és felkarolják a társadalom által fontosnak tartott kérdéseket, amelyek összhangban vannak a KDNP célkitűzéseivel.