SPORT
Labdarúgás
A diósgyőri rakéta elsöpörte a Várdát
Valahogy a Diósgyőr mindig az utolsó pillanatban kikecmereg a tökutolsó helyről, többször láttuk már ezt. Most is rakétaként kezdtek száguldani felfelé a végére.

A Kisvárda meg hajt az európai kupaszereplésért, ami nagy szó, hogy ilyesmire lehet gondolni. Talán bevált mégis a stabil védekezésre alapuló taktika, meg a focistafeleségek is biztos tették a dolgukat. Mindenesetre minden várdai vitéz elégedett lehet az idei szezonnal, s még nincs vége.

De lehet, az a gond, hogy nincs vége, mert a Diósgyőr jobban hajtott ezen a meccsen.

A Kisvárda és a DVTK rúgta eddig a legkevesebb gólt az NB 1-ben, nem számíthattunk gólparádéra, mint mondjuk egy Paks-Budafok derbin.

Ennek megfelelően tíz percet kellett várni az első komolyabb lövésre.

Az egykori kisvárdai, ma diósgyőri román ász, Grozav vesztette el a labdát saját térfelének közepén, Bumba rászúrta, de nem talált kaput.

A félidő vége felé a kisvárdai Melnyik szúrta rá messziről, kapufa lett a vége. Gyönyörű lövés volt.

Az első félidőben ennyi történt, 0-0.

A második félidő elején cserélni kezdtek a mesterek. Ennek köszönhetően megélénkült a meccs.

Egy hatalmas védelmi hibából a DVTK szerzett vezetést. A beadást megcsúsztatták, az a kaputól három méterre álló Grozav elé került. Minden várdai védő elmélkedett éppen, Grozav meg berúgta egykori csapatának.

0-1.

Aztán Drazic cselsorozata után kellett Dombó kapusnak tisztáznia.

Márkvártnak volt még egy lövése, de pontosan az történt, amire mindenki számított: amelyik csapat talált egy gólt valahogy, megnyerte a meccset.

Kisvárda - DVTK 0-1