SPORT
Labdarúgás
​A debreceni védők keze is benne volt a Várda sikerében
A cím szó szerint értendő, Révész Attila csapata egy büntetőből szerzett góllal győzött.

„A kombinatív játékok többnyire kifulladnak a pálya középső harmadában” – világított rá remekül a szövetségi kapitányként Málta ellen bravúrvereséget szenvedő, ZTE-edzőként viszont Sir Alex Fergusont is legyőző Bozsik Péter arra, hogy miért láthattunk néha szép dolgokat, és eközben miért unatkoztuk végig a Kisvárda-Debrecen NB I-es labdarúgó bajnoki első félidejét.

Azt már az M4 Sport szekértője is örömmel konstatálhatta, hogy a második játékrészben másfél perc alatt több veszélyt láttunk, mint az első egésze alatt, Bumba szabadrúgása után Makovski fejesét viszont így is simán védte a debreceni Kosicky.

Az 50. percben Mesanovic addig emelgetett a várdai tizenhatoson belül, amíg a Deslandes és Pávkovics között flipperező labda előbbi kezét találta el. A jogosan megítélt büntetőt Bumba magabiztosan értékesítette, 1-0 a Várdának.

A bekapott gól a vendégekre is ösztönzőleg hatott, Dzsuzdzsákék tempóban és letámadásban is láthatóan feljebb kapcsoltak egy fokozattal. A várdaiak viszont nem adták át teljesen a területet a Lokinak, így egy csapásra élet költözött a mérkőzésbe, amit a szurkolók is díjaztak a hangerő emelésével.

A 77. perc elején egy sebességváltás után majdnem megduplázta előnyét a Várda, Camaj nagyszerű egyéni alakítása után alakult ki helyzet, ám a betörés után az ötös sarkáról leadott lövési kísérlet a kivetődő Kosicky zsákmánya lett. A Debrecen a 80. percben válaszolt erre, ám Sós beadása a kapu torkából kifelé pattant a berobbanó Dorian Babunskiról.

A csapatok mintha csak be akarták volna pótolni az elhenyélt első félidőt, alig egy perc múlva már Prenga szerezhetett volna gólt, ám a szöglet után leadott fejese centikkel elpördült a jobb kapufa mellett. Mindeközben a Loki reményei egyre inkább a várdai kapus látványosan súlyosbodó comsérülésére épültek, amelyet a második félidő derekán szedett össze Odintsov. A 84. percben mondjuk nem rajta múlt, hogy Baráth Péter fejese a kapufáról kifelé pattanjon.

A 89. percben bebiztosíthatta volna győzelmét a hazai csapat, Mesanovic lekészítése után Camaj lőtt hét méterről, a balszélső pozíciójából, ám Kosicky ezeket a szögeket ma végig nagyon jól zárta, így ez a kísérlet is elakadt benne.

A játékvezető hiába hosszabbított hét percet, gól már nem született, győzelmével a Várda a lefújás pillanatában a 2. helyre lépett elő, az év végi éremszerzés pedig már karnyújtásnyira van a szabolcsiaknak.