KÉK FÉNY
A börtönbe ment a maradék holmijáért, közben kirámolt egy kormánytisztviselőt
Három év fegyházbüntetést kapott nem jogerősen az az ópályi férfi, aki egy nyíregyházi irodaházból ellopta egy kormánytisztviselő pénztárcáját és különböző iratait - írja közleményében a megyei ügyészség sajtószóvivője.

Dr. Szilágyi László az esetről azt írja, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban soron kívül bíróság elé állított egy többszörös és különös visszaesőnek minősülő ópályi férfit. Előző büntetéséből a vádlott 2016. októberében szabadult, akkor is lopásokért ítélték több évnyi börtönbüntetésre. Idén március 12-én szintén közel 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság lopásért. Ahogy ezt az ítéletet kiszabták, a bíróság megszüntette a letartóztatását, így a vádlott hazamehetett.

Egy hét múlva azért utazott Nyíregyházára, hogy a börtönben maradt személyes tárgyait átvegye. Ha már a városban járt, úgy döntött, hogy pénzt fog szerezni, ezért bement a Hatzel téren található irodaházba, ahol az egyik nyitott földszinti irodában meglátta az ott dolgozó kormánytisztviselő fogasra akasztott kabátját. Mivel senki nem volt a közelben, ezért a vádlott besurrant az irodába, a kabátból magához vette a sértett pénztárcáját 60. 000 forint készpénzzel és különböző igazolványokkal. Ezután elhagyta a helyszínt.

A vádlottról fotók készültek, melyek alapján sikerült beazonosítani és a rendőrség elfogta.

A bíróság 3 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat és 3 évre eltiltotta a közügyektől is. Ráadásul ezt a 3 évet a vádlottnak várhatóan ténylegesen fegyházban kell töltenie, mert a bíróság kizárta abból a kedvezményből is, hogy a büntetésének egy része letöltése után feltételesen szabadságra lenne bocsátható. Azért, hogy másokat lopással ne károsíthasson meg a vádlott, a bíróság elrendelte a letartóztatását is.

A vádlott fellebbezése miatt az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.