NAGYVILÁG
Belföld
#Bessenyei György Gimnázium
#Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium
#koronavírus
A Bessenyei gimnáziumban lesz online tanítás és osztályzás is
​A kialakult helyzet valamennyiünk számára új típusú gondolkodást, életvitelt és munkarendet követel meg - írja Bíró Gábor, a kisvárdai Bessenyei György gimnázium igazgatója közleményében

A Bessenyei gimnázium vezetése és tanári kara szombaton megkezdte a tantermen kívüli, digitális munkarend szabályainak kidolgozását. Bíró Gábor igazgató azt írta közleményében: "a digitális eszközök alkalmazása számunkra eddig sem okozott nehézséget, alkalmaztuk őket a napi gyakorlatban, azonban a képzésünk ilyen irányba történő teljes körű elmozdítása részünkről néhány napos előkészítő munkát igényel." Bíró Gábor, felhívja a figyelmet, hogy a szükséges tájékoztatást ezt követően tudják a tanulók és a szüleik számára megadni.

A cél természetesen az, hogy valamennyi tanuló számára ilyen helyzetben is segítséget nyújtsanak és esélyt biztosítsanak a tananyag elsajátítására, a végzősök érettségire történő felkészítéséhez. Ebből következik az is, hogy nem marad el a tanulók előrehaladásának ellenőrzése, a teljesítmények értékelése és az osztályozás sem.

A kollégista tanulók hamarosan tájékoztatást fognak kapni arról, hogy a kollégiumból a felszerelésüket mikor vihetik el. Valójában egy teljes értékű kiköltözésről van szó.

Mindemellett arra kér mindenkit a Bessenyei gimnázium vezetése, hogy találja meg az életvitelében azokat a tevékenységeket, melyek gyakoriságának mérséklésével vagy teljes megszüntetésével csökkenteni tudja a közvetlen kontaktust. Nem tanácsos ezért a vendéglátó- és szórakozó helyek látogatása, a legminimálisabb szintre kell szorítanunk a vásárlási szokásainkat is. A kapcsolattartás hagyományos formái helyett még inkább előnybe kell részesítenünk a digitális csatornákon történő kommunikációt.

"Hazánk és benne a régiónk, Kisvárda, az iskolánk közössége most komoly feladat előtt áll. A tét óriási. Képesek vagyunk-e megakadályozni a járvány terjedését, meg tudjuk-e óvni embertársaink, családtagjaink egészségét, életét. Ebben a küzdelemben mindenki segítségére szükség van" - zárja közleményét az iskola igazgatója.