AKTUÁLIS
#Dr. Lenkovics Barnabás
#Tiszanagyfalu
#díszpolgár
A alkotmánybíróság volt elnöke, dr. Lenkovics Barnabás lett Tiszanagyfalu díszpolgára
Dr. Lenkovics Barnabás magyar jogtudós, egyetemi tanár Rakamazon született 1950. július 26-án. Kutatási területe a tulajdonjog fejlődésének és szabályozásának elméleti kérdései. 2001 és 2007 között az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. 2007 és 2016 között az Alkotmánybíróság tagja, amelynek 2015. február 25-től 2016. április 21-ig elnöke volt.

Lenkovics Tiszanagyfaluban töltötte gyermekéveit két fiú testvérével együtt földműves szülők gyermekeként. Édesanyja jelenleg is a községben él. Szülőfalujába a mai napig szívesen látogat haza, és ilyenkor mindig alkalmat kerít a gyermekéveit meghatározó helyek felkeresésére, többek között a Balazsért, a szőlős kertet, valamint a Nagy-Morotvát, ahonnan szívesen gyönyörködik a Tokaji hegy szépségében.

Az Alkotmánybíróság nyugalmazott elnöke a köszönet szavaival, olykor könnyeivel küzdve elmondta: "ez a kitüntetés más mint a többi, hiszen a legértékesebb kitüntetés az, amit a közösség ad a tagjának, egy közülük valónak, azért, mert ebben több a szeretet. Ez a lényege a dolognak"

Trefort Ágoston-emlékérem (1994)

A Magyar Érdemrend nagykeresztje (2017)