KÉK FÉNY
#mentőkutya
A 112-es számon mentőkutyások is hívhatók
​A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének mentőkutyás egységei szombat óta a 112-es európai segély hívószámon a rendőrség közvetlen kapcsolatával elérhetők.

Orlik Zoltán, a szövetség elnöke újabb mérföldkőnek nevezte az Országos Rendőr-főkapitányság és az MMSZOSZ között létrejött Együttműködési Megállapodás kiegészítésének hatályba lépését. Eszerint az MMSZOSZ Sajtó és Információs Irodája jogosult a “112-es egységes európai segélyhívószám” feltüntetésére az írott és elektronikus felületein. Jogosult továbbá arra, hogy az általa felhatalmazott és jegyzett mentőkutyás tagszervezetek önkéntes szerződéssel ellátott mentőkutya párosok a gépjárműveiken, ruházatukon és felszereléseiken a 112-es egységes európai segélyhívószámot népszerűsítsék.

“Most, hogy a Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr aláírásával ellátott, kibővített megállapodást fogom a kezemben, úgy érzem, hogy karácsonyi ajándéknak is tekintheti ezt az MMSZOSZ. Méltó elismerésnek tartom, hogy az önkéntes tevékenységüket végző mentőkutyásokat a 112-es számon a rendőrség közvetlen kapcsolatával is elérhetik. Így ők hatékonyan és gyorsan tudnak feladatot vállalni a rendőrséggel, ha arra szükség van” – fogalmazott Orlik Zoltán az MMSZOSZ elnöke, aki a jól megszokott szlogennel – “Összefogás egy érdekért az életért” – kíván nagyon boldog karácsonyi ünnepeket és boldog új évet.

Fotó: FrissMédia/archívum