PUZZLE
Életmód
#Mennyei Birodalom
#Kína
#séta
#túra
90 évesen veszi a nyakába egész Kínát
“Jobb tízezer mérföldet utazni mint tízezer könyvet elolvasni!” – vallja az életvidám veterán, aki sok mindent látott már. De még többet akar.

Csengtu városából a hétvégén eljutott Csangcsünbe, ahol a lánya él. Csengtu Szecsuán tartomány fővárosa, Dél-Kína egyik hihetetlen ütemben fejlődő nagyvárosa, több mint 10 millió lakossal. Csangcsün, ahol a derék öreg lánya él, Északkelet-Kínában van. A japánok, miután elfoglalták Mandzsúriát még a Kínát bejáró öreg gyerekkorában, itt rendezték be a bábállam fővárosát. Itt uralkodott névleg Kína utolsó császára, akit azután a szovjet csapatok fogtak el 1945-ben, amikor szétverték a japán hadsereget és elfoglalták Mandzsúriát.

Mindez persze a múlt, de a derék öreg a jövőre kíváncsi – írja a China Daily. Ezért tovább folytatja útját: 30 ezer kilométeres körutat tervez a Mennyei Birodalomban. Lhasszában, Tibet fővárosában járt már 86 éves korában. Ezért most nem akar oda visszatérni, hiszen a magaslatokon alig kapott levegőt! Ha a testem megengedi, akkor bejárom Kínából azokat a részeket, melyeket még nem ismerek – fogadkozik a lelkes öreg, aki egyelőre a lányánál piheni ki az első, több ezer kilométeres szakaszt, melyet tervei szerint további nagy túrák követnek majd a Mennyei Birodalomban, melynek területe akkora, mint egész Európa…