SPORT
Labdarúgás
​7/6! Továbbra is élen a Kisvárda
Maradt a tabella első helyén a szabolcsi együttes, amely ezúttal a Debrecen ellen, hátrányból tudott nyerni.

Felemás első félidő után hátrányban vonult szünetre a Kisvárda a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen. A szabolcsiak kissé az öltözőben ragadtak, így Varga találatával hamar vezetést szerzett a Loki, s hiába támadt fel a vendéglátó, a szünetig nem sikerült válaszolnia.

Nem úgy a második játékrész elején! A 49. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgásra Mesanovic startolt rá a leshatárról, a büntetőterületen belül pedig igazi hóhérként viselkedett: egy jó átvétel után erős, pontos lövést vágott a jobb kapufa mellé. 1-1.

A Kisvárda igyekezett magas fordulatszámon tovább pörögni, ami miatt helyenként szellős maradt a védelem. A 64. percben egy gyors vendég kontra után Bévárdi Zsombor került gólhelyzetbe, ám jobbról jobbal az oldalhálóba lőtt. Akadtak persze lehetőségek a másik kapu előtt is. ám előbb Mesanovic beadásáról Zlicic, majd Leoniéról Bumba maradt le néhány centivel.

A mérkőzés egyik, ha nem a legnagyobb lehetősége a védő, Cirkovic előtt adódott, aki a 78. percben Zlicic beadása után nagyjból négy méterről fejelt néhány centivel a bal kapufa mellé. A rövid saroknál felugró Cirkovicot és az egész akciót szinte popcornnal az ölében nézte a vendég védelem, akik így inkább a szerencsének, mintsem maguknak köszönhették, hogy megúszták az újabb bekapott gólt.

A meccs hajrájára állandósult a Kisvárda fölénye, még ha némileg meddő is volt. A Debrecen – érezve az egyre vérszomjasabb hazai rohamokat – szinte teljesen letett a támadásokról, amivel túlságosan magára is húzta a szabolcsiakat.

A 89. percben egy keresztbe eltekeredő szögletet Zlicsics Lázár vett át talppal húsz méteren, majd gyönyörű, finom, technikás megoldással tekerte azt a bal felsőbe. Kosicky mozdulni sem tudott, 2-1.

Akkor kell vezetést szerezni, amikor az ellenfélnek már nincs ideje válaszolni rá – tartja a szakállas futballmondás, és ez most be is jött a Kisvárdának. Joao Janeiro együttese hét meccsből ezzel már hatot megnyert, amivel függetlenül a forduló zárómérkőzésének eredményétől, biztosan az élről várja a következő kört.