KULTÚRA
Programok
#Nyíregyházi Állatpark
#látogató
#600 ezer
600 ezer látogató a Nyíregyházi Állatparkban
Az külön öröm az intézmény számára, hogy a mai nap délelőttjén megérkezett a hatszázezredik látogató. Ezzel újabb rekordot döntött a 23 éves Nyíregyházi Állatpark.

„Állati jó” programokban vehettek részt a mai napon azok, akik ellátogattak az ország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságához, a Nyíregyházi Állatparkba. Ezen a karácsonyi családi napon az érdeklődők különleges szakvezetéseken vettek részt, megtudhatták például, miért is fontosak az állatkertek, milyen speciális táplálékot esznek a vadállatok, hogyan tréningezik a fókatrénerek a kaliforniai oroszlánfókákat, s milyen bámulatosan sokszínű a rovarvilág.

A vendégek olyan ritka állatfajok etetését láthatták, mint a világ legapróbb majmocskái, a homoki tigriscápák vagy a sörényes hangyászok, de megleshették a kea madarak bámulatos problémamegoldó képességét, csak úgy mint azt, hogyan lehet szaganyagokkal motiválni egy tigrist

Mint írtuk korábban, 10 éves lett a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató épülete: a Zöld piramis-Ócenárium, ezért a téli szünetben 2019 december 20. és 30. között féláron látogatható a 35 hektáros tölgyerdőben 5000 állatot bemutató Nyíregyházi Állatpark, így aki lemaradt volna az eseményről, még pár napig kedvezményesen meglátogathatja az intézményt.