AKTUÁLIS
#Komoró
#orvosi rendelő
#támogatás
60 millió forintból újult meg az orvosi rendelő Komorón
Ekkora vissza nem térítendő támogatásban részesült az önkormányzat az orvosi rendelő korszerűsítésére és eszközbeszerzésekre pályázat útján a Belügyminisztérium támogatásával.

Az összegből a rendelő energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése mellett a gyógyításhoz szükséges eszközöket szereztek be. A fejlesztés célja az ingatlan fenntartási költségeinek csökkentése, a szolgáltatások színvonalának növelése volt. A pályázatnak köszönhetően az épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, az akadálymentesített bejárat, parkoló, mosdó kialakítása is megtörtént. Emellett energetikai szempontból kedvező világítótesteket építettek be a rendelőben, az infokommunikációs akadálymentesítés keretein belül pedig tapintható információt is tartalmazó információs és irányjelző táblákat helyeztek ki.

A közös helyiségek kialakításánál fontos szempont volt az is, hogy a berendezési tárgyak ne képezzenek közlekedési akadályt, ne nehezítsék a látássérültek közlekedését.

Komoró az idén már többször is sikeresen pályázott támogatásra: októberben a község önkormányzata az új Széchenyi terv Településfejlesztési Operatív Programban meghirdetett Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések pályázatnak köszönhetően 50 millió forintot nyert a nem megfelelően működő szikkasztórendszer felújítására, átépítésére. Annak a fejlesztésnek az eredményeként csökken az érintett terület belvíz-veszélyeztetettsége, javul a terület mikroklímája és vízháztartása.

Forrás: nyírport