KÉK FÉNY
6 évre küldené börtönbe az ügyész a szerelmes asszonyt
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a középkorú mátészalkai nőt, aki idén nyáron egy helyi parkban, fényes nappal leszúrta az élettársát. Nem először tett ilyet, már korábban is éveket ült börtönben azért, mert késsel támadt az élettársára, aki ebbe majdnem belehalt - írja közleményében dr. Szilágyi László.

Az ügyészségi sajtószóvivő az eset részleteiről kifejti, hogy az italozó, hajléktalan pár 1993 óta élt együtt, most éppen Mátészalkán, a Nagyszőlőben béreltek hétvégi házat. 2019. június 12-én a férfi ételt és pálinkát vásárolt a helyi boltban, majd egy parkban hozzáláttak falatozni a vádlottal. Ez nem ment simán, mert a férfi trágár kifejezéseket használt, noha a másik pillanatban gyengédebben közeledtek egymáshoz. A vádlott a párizsi szeletelése közben feldühödött, és egy alkalommal a kezében tartott konyhakést kis erővel a férfi mellkasába döfte, aki ettől fuldokolni kezdett. A vádlott azonnal segítséget kért a közeli presszó vendégeitől, akik értesítették a rendőrséget és a mentőket. A sértett a szúrástól életveszélyes állapotba került, de az orvosok a kórházban megmentették az életét.

A vádlott megbánta tettét, folyamatosan arra hivatkozott a nyomozás során, hogy szereti Gyurit, a sértettet, aki a korábbi börtönbüntetése után is várt rá.

Figyelemmel a vádlott büntetett előéletére és a sértetthez fűződő hullámzó kapcsolatára, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon elrejtőzne a hatóság elől, vagy akár ismét kést ragadna párja ellen, ezért letartóztatásban várja az eljárás végét.

Amennyiben a vádlott beismerő vallomást tenne a bíróságon, és nem ragaszkodna a tárgyaláshoz, az ügyészség szerint elegendő lenne hat év börtönbüntetés kiszabása vele szemben.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.