AKTUÁLIS
#Kisléta
#közintézmények
#korszerűsítés
54 millió forintból újultak meg a kislétai közintézmények
Mintegy 54 millió forintos keretből teljes egészében korszerűsödött a kislétai községháza, amit ma ünnepélyes keretek közt adtak át a település lakosságának.

Pénzes Sándor Károly, Kisléta polgármestere elmondta, hogy a 100 százalékos kormányzati támogatásból öt önkormányzati épület teljes energetikai felújítása megtörtént. Így a beruháznak köszönhetően a Debreceni utca 2. szám alatt található Községháza, Debreceni utca. 16. szám alatt található Napközi otthonos Óvoda épülete, az önkormányzati konyha és a Bogáti út 7. szám alatti Bentlakásos idősek otthona, illetve a Kállói út 6-8. szám alatti Általános Iskola került korszerűsítésre

A beruházás keretében a Községháza épületén komplex energetikai korszerűsítés történt: hőszigetelés, nyílászárócsere és napelemek is felszerelésre kerültek. A Napközi otthonos Óvoda, az önkormányzati konyha, a bentlakásos idősek otthona, illetve az általános iskola napelemes korszerűsítése valósult meg, biztosítva ezzel az épületek hosszú távú fenntarthatóságát, így egyben jelentős energia megtakarítás is realizálódik.

A beruházásnak köszönhetően a község jelentős energia megtakarítást tud elérni, melynek segítségével a feszített költségvetés további beruházásokat tesz lehetővé, biztosítva ezzel a település hosszú távú fenntarthatóságát - hangzott el a mai átadó ünnepségen, ahol jelen volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon Miklós, valamint a megyei közgyűlés alelnöke, Baracsi Endre is.

Az ünnepségen a történelmi egyházak képviselői megáldották az épületeket.