SPORT
Labdarúgás
#Budapest Honvéd
#Kisvárda Master Good
#labdarúgás
5-1 idegenben, történelmi győzelmet aratott a Kisvárda
Idegenben rúgott öt gólt a Várda, és a második félidőben rendkívül jól is játszott. A Honvéd a végére összeomlott a zárt kapus meccsen.

Izgalmas meccsnek ígérkezett a Honvéd-Kisvárda focimeccs, tippmixmágus legyen a talpán, aki meg tudta volna jósolni a végeredményt.

A Honvédnak akadt először igazi helyzete, George kapott jó labdát, de annyit tépelődött egyedül, mint szűz lány az első bálján, így a kisvárdai Rubus Tamás gyönyörűen szerelni tudott.

Nem sokkal később ismét a Honvéd csatára, George kerül helyzetbe (bár nem ekkorába). Ezúttal nem sokat gondolkodott a 16-oson belül, hanem feldobta mindkét lábát, mint Pista bácsi, a lőcsei patikus, miután megmérgezte a neje. De George túlélte, hisz nem bántották, Bódog Tamás, a Kisvárda edzője reklamálta is a sárga lapot.

A 22. percben a kisvárdai Bumba adta ki balra a labdát, követte a támadást, és a beadást jó tizennégy méterről ráfejelte. A Honvéd kapusa a léc alól kitornázta. Előtte azonban Kambernek köszönhették meg a várdaiak, hogy védőként rúgott kapura tiszta helyzetben.

A 34. percben Viana ugrott ki a Honvéd védői közül, ha leadja Sassának, nagy helyzet lett volna. De sokáig vezette a labdát, emiatt amikor passzolt, Sassá már kisodródott.

Rögtön az ellentámadásból a honvédos George a tizenhatos közepén egy csel után megpróbálta eltekerni a kapus mellett, Dombó kiütötte, a labda fura gellert kapva rápattant Lanzafaméra, onnan az alapvonalon kívülre.

Nem sokkal az első félidő vége előtt a szélvészgyors George ismét kiugorhatott úgy, hogy csak egy kisvárdai játékos kísérte, de ez elég volt, mert tíz méterre a kaputól szerelte is.

Aztán jött a kisvárdai vezetőgól. Jobb oldali beadás után a 16-os vonalánál pattogott a labda, Cukalasz (Tsoukalas) szépen visszasarkallta Sassának, aki öt Honvéd védő társaságában békésen lekezelte, majd szépen, laposan a jobb sarokba lőtte.

Honvéd-Kisvárda 1-0.

Két percen belül újabb gólt szerzett a Kisvárda! Egy lepattanó labdát jó messziről rásuhintott Lucas. Gyönyörűen eltalálta, úgy huszonkét méterről, védhetetlenül vágódott a labda a kapu jobboldalába.

Honvéd-Kisvárda 0-2.

A második félidőben hét perccel a játékrész kezdete után már szépített a Honvéd. Balról jött egy beívelés Lanzafame felé, Protics megrángatta a honvédos csatárt. Lanzafame rutinosan elesett, mert egyébként nem lett volna esélye megszerezni a labdát. A büntetőt a sértett rúgta, keményen, jól.

1-2.

Felélénkült a Kisvárda is, a hatvanadik percben Cukalasz kapott egy ajándék szabadrúgást, a Honvéd-kapus magabiztosan védett.

Két perccel később már egy egyértelmű szabálytalanság után ívelhette be a Várda a labdát az oldalvonal mellől, a tizenegyespont magasságában. Rubus, aki ma eddig ritka jó formában játszott, gyönyörűen emelkedett fel, és úgy fejelt a kapu jobb oldalába, hogy a tutorial videók között is helyet kaphat a mozdulat.

1-3.

Hajtott tovább a Várda. Rubus góljához képest sokkal nagyobb helyzetben fejelhette kapura a labdát Viana, miután jobb oldalról Sassá a fejére varázsolta a labdát. A tuti ziccerben fölé fejelt a kisvárdai légiós. Itt már látszott, hogy csak az a kérdés, a Várda mennyivel nyer a Honvéd ellen. Sorban jöttek a kisvárdai ziccerek. Egy rossz hazaadás után a Honvéd kapusa röviden tudta csak kirúgni, a kisvárdai Bumba az üres kapu fölé emelt.

Aztán Cukalasz kihagyott egy akkora ziccert, amit mi a dühöngőben is berúgunk tízből kilencszer. Hat méterre a kaputól lekezelte (!) békésen a labdát, majd fölé rúgta. Igaz, álltak a kapuban Honvéd-védők, de azért illett volna így is legalább a kaput eltalálni. Cukalasz egy perc múlva javított. Ugyanúgy hatalmas helyzetből gólt szerzett. A szétesett Honvéd védőknek asszisztálása mellett a jobbról középre tett, lepattant labdát öt méterről berúgta.

1-4.

Megint jobbról jött a kisvárdai támadás, a beadást a Honvéd védője a csereként beállt kisvárdai Gosztonyi elé rúgta, aki ügyesen a kapu bal oldalába vágta a labdát.

1-5.

Tischler is beállt szokás szerint az utolsó tíz percre a Kisvárdába, lett is rögtön egy helyzete, de védőjével a nyakán nem tudta kihasználni. Cserébe egy szép megkerülős csellel alázott egy perccel később.

Maradt a végeredmény 1-5, történelmi sikere ez a Kisvárdának.