SPORT
#úszás
#Győr
#érem
37 érmet hoztak haza Győrből
14 arany-, 11 ezüst- és 12 bronzérmet gyűjtöttek be a hétvégén a Nyíregyházi Sportcentrum úszói az Arany Üst nemzetközi korosztályos úszóversenyen, Győrben.

Az idei év első nagy versenyén Urbin Tamás és Gyula Sándor tanítványai közül 12 versenyző indult a szerdától-szombatig tartó maratoni versenyen. A háromhét edzőtáborból hazatérő Hatházi Dóra és Cserfalvi Olaf versenyzését kiemelt figyelemmel kísérte a szakosztályvezetés és a várakozásnak megfelelően kiváló egyéni csúcsokkal (Olaf 200 pillangó 2:07,09) és remek győzelmekkel bizonyították, hogy nem kirándulni voltak Madeirán.

A felnőtt mezőnyben a VB résztvevő Kozma Dominik és Verrasztó Evelin mellett ott volt Szurovcsják Ivett és meg is nyerte az 50 mell felnőtt korcsoportos döntőjét. A versenyen remekül szerepeltek az utánpótlás versenyzőink is,hiszen Kovács Péter majdnem minden számban a dobogó legfelső fokára állhatott a 2005-06-os korosztályban, de olyan is előfordult, hogy a dobogó minden fokán nyíregyházi állt Kovács Péter mellett Lengyel Áron és Tajthy Milán személyében. A lányoknál ugyan ebben a korosztályban Sztruhár Jázmin volt a legeredményesebb.

A verseny után folytatódik a felkészülés a március végi Magyar felnőtt Országos Bajnokságra..

A négy nap összesítése:

Aranyérem: 14

Ezüstérem: 11

Bronzérem : 12

Edzők: Urbin Tamás, Gyula Sándor