AKTUÁLIS
#Kisvárdai tűzoltóság
#szolgálat
#kitüntetés
#Kis-Szabó Ferenc
35 év szolgálat a tűzoltóságnál: kitüntették Kis-Szabó Ferencet
​Ünnepélyes keretek között köszönték meg Kisvárda Városháza dísztermében Kis-Szabó Ferenc tűzoltó ezredes 35 év szolgálatban eltöltött munkáját.

Kis-Szabó Ferenc 1988-ban a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában tűzmegelőzési előadó beosztásban kezdte meg hivatásos szolgálatát. 1991-ben elvégezte a tűzoltó tiszti átképző tanfolyamot, majd a Tűzmegelőzési Osztály élére került. 1995-től a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnok helyettesi feladatait is ellátta.


Kis-Szabó Ferenc színvonalas munkájával, konstruktív hozzáállásával, a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében veszélyes üzemek működésének felügyeletével, országos, regionális és megyei szintű akciókban bizonyított eredményességgel, a betervezett és terven felül lefolytatott ellenőrzések hatékonyságával jelentős mértékben járult hozzá a megyénkben megvalósuló veszélyesáru-szállítás szorosabb hatósági kontroll alatt tartásához, a lakosság, az anyagi javak megóvásához, a közbiztonság erősítéséhez.


Olyan ember, aki nemcsak a hivatását szereti, hanem azt a közösséget is, amely körbeveszi. Ő az a fajta tisztességes, becsületes ember, aki a szervezeten belül és kívül is kiválóan megállja a helyét, akire a tűzoltó társadalomnak szüksége volt. A szolgálatban eltöltött harmincöt év elismeréseként a város vezetője, Leleszi Tibor valamint a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós nyújtották át az elismerő emléklapot.