SPORT
Labdarúgás
3-0-ra verte a Puskás a Kisvárdát
A PAFC befújható büntetőt kapott ártalmatlan szituációban, utána sokat próbálkozott a Várda, de a végére szétestek.

A Kisvárda előtt adódott az első helyzet. A 13. percben Navratil álomszerű csellel csapta be védőjét a jobb oldalon, tíz méterre a kaputól az alapvonal közeléből belőtte középre. Két kisvárdai is várta egy méterrel a gólvonal előtt, de a Puskás védője bele tudott nyúlni, a lábáról a kapusra, onnan kifelé pattant.

Pár percre rá Viana ugrott ki, de nem tudta helyzetig vinni.

A Felcsútnak egy lehetősége volt, egy csellel megindult a középpályás, de Dombó tisztázott.

Aztán a semmiből vezetést szerzett a Puskás Akadémia. Jobb oldalon a 16-oson belül ártalmatlan szituációban az alapvonal felé tartó támadó elé csúszott a kisvárdai védő, s nem érte el a labdát. Igazából az ellenfél lábát sem, de az rutinosan ugrott egyet. 11-es!

Mivel a Kisvárda ellen mindent befújnak a játékvezetők, célszerű lenne egy tréninget tartani a játékosoknak, hogy teljesen ártalmatlan, jelentéktelen szituációkban ne tegyenek felesleges gyanús mozdulatokat a 16-oson belül.

A 11-es az, amit a spori megad, s megadja, ha nem az, de annak látszik (főleg magyar pályán, Angliában már kevésbé fújják be).

A Puskás nem hibázott, Plsek berúgta:

Kisvárda-PAFC 0-1.

Navratil jobbról próbálkozott pár beadással, de mindig elhalt a támadás középen, két könnyed fejes a kapus zsákmánya lett.

Aztán a 43. percben a kisvárdai Szimovicsot keményen szerelték. Megsértődött, ott hagyta a labdát. A játékvezető nem fújt, a Puskás csatára elindult a kapu felé, végül a 16-os vonala előtt egy arasszal sikerült fellökni. A szabadrúgásból nem lett semmi.

A szünetben 0-1.

Lendületesen indult a második félidő, a Kisvárda továbbra is a “beadás-valami lesz” kombót nyomta, annyi változtatással, hogy nem jobbról Navratil adta be mindig, hanem balról Camaj. S ugyanúgy kifejelték a védők, mint mindig, vagy elhalt magától az egész.

Aztán végre Navratil kapott egy jó labdát a félpályánál, vezette, vezette, majd beérte a védő, csinált erre egy visszacselt és fölé rúgta.

Aztán Camaj balról megint beadta, úgy tűnt, a védő és a támadó felett is elszáll a labda, de a kisvárdai brazil Viana visszakanalazta meseszép mozdulattal, s a kapufáról pattant ki végül.

Rögtön utána jobbról Navratil lőtte élesen középre, de a kapus olyan gyorsan ráfeküdt a labdára, hogy Chuck Norris is irigykedve nézte volna.

Aztán egy ellentámadásból növelte előnyét a PAFC. Nagy Zsolt egy látványos csel után kiugratta a jobb oldalon a fiatal Komáromit, aki Dombó mellett lecsavarta a labdát a hosszúba. Élete második első osztályú meccsén a második gól, vannak itt tehetségek.

0-2.

A Kisvárda szétesett. Előbb Dombó tudott csak tisztázni sarokkal (!) egy lövést, majd pár percre rá egy gyenge labda úgy két méterre pattant a kisvárdai védőtől, aztán nyolc méterről középről a felcsúti Nagy simán berúgta.

0-3.

A Puskás Akadémia vezeti a tabellát, pedig tizenéves gyerekekkel (is) játszik, félelmetes hír ez a kényszerből kimaradt légiósoknak.

A Várda az elején jól játszott, de a 11-es megtörte. A második félidő elején még volt némi remény a döntetlenre, de ez elszállt a második góllal.