KULTÚRA
Fesztivál
28. Mandala Nyár Nyíregyházán
Tavaly rendkívüli megoldásként került a Mandala Nyár színházi eseménysorozat a Nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium általános iskolájának udvarára. A 2018-as évad annyira jól sikerült, hogy az idén is az egyházi iskola ad helyet a színvonalas színházi estéknek.

Az idén július 13 és szeptember 1. között 28. alkalommal ismét megrendezik Nyíregyháza és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb múltú szabadtéri színházi rendezvénysorozatát. A Mandala Nyár ebben az évadban is a Görög Udvaron jelentkezik színvonalas műsorával.

Tamás István, a Szent Miklós Iskola igazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavalyi év nagyon jó tapasztalatokkal zárult. Bár voltak kihívások, hiszen 2108 előtt a Mandala Nyár helyszíne hat évig a Sóstói Múzeumfalu volt. Az új helyszín a Görög Udvar, azaz a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvara más környezet, de megszerette a színházba járó közönség.

Bódis Gábor igazgató, a társulat alapítója könnyed, szórakoztató előadásokat, zenés vígjátékokat, operetteket és persze musicaleket ígér erre az évadra is. A program felépítése hasonló a korábbi évadokéhoz, vendégprodukciók, vendégszínházak, gyermek-előadások, felújított darabok és a megszokott módon premier is várható a főként hétvégére szervezett előadások között.

A bohózatok sorát kezdve bemutatják a Család ellen nincs orvosságot, amit a Jászai-díjas Besenczi Árpád álmodott színre.

A mesés zenejátékok közül érdemes megemlíteni a Kincskereső kis ködmönt, ami gyermekelőadásként 16 óra 30 perckor kezdődik. A függöny egyébként este fél kilenckor gördül fel a fedett színpad előtt.

Az operettetek sorát erősíti például a „Hungarikum a javából” címet viselő tematikus est, melyen élő zenekaros operettgála lesz látható-hallható, olyan szereplőkkel, mint Hűvösvölgyi Ildikó, Teremi Trixi, Sáfár Mónika, Egyházi Géza, Szirtes Gábor.

A Kabos hét keretében Kabos Gyula filmek színházi adaptációit láthatja a nagyérdemű. Ilyen például a Lovagias ügy zenés vígjáték Koltai Róbert és Vándor Éva főszereplésével.

A jegyek elővételben a TDM Irodán, illetve a helyszínen az előadások napján 15.00 órától vásárolhatók meg.

- FrissMédia -