AKTUÁLIS
25 tonna búzát adományoztak a szabolcsi gazdák
​A kisvárdai Cinemaqua Film- és Natúrpark a korzó előtti területen szombaton reggel 9-től várja a látogatókat. Délelőtt a kulturális programok részeként a Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem adományozási program keretében a szabolcsi gazdák felajánlásait adták át jelképesen.

A gazdák még ebben a kritikusan és bonyolultan nehéz évben is összeadták, amit tudtak. A gazdatársadalomban még mindig erősen jelen van az összetartás, az együtt sírunk-nevetünk érzés, a családi kapcsolatok ápolása iránti elköteleződés, amit ezzel a programmal terjesztenek ki a széles körben értendő nagycsaládra, a magyar származású emberekre.

Megyénkben 104 gazda mintegy 25 tonna búzát adományozott. Ebből őröltek lisztet, aminek egy részét az országos alapnak adták, jelentős hányadát azonban helyi szervezetek kapták.

Míg országosan 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már 1000 tonna búza gyűlt össze - mondta el pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke Szomoron a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés 2022. évi adományozó ünnepségén.