SPORT
21 ország 120 versenyzője áll rajthoz holnaptól leveleken a jet-ski Eb-futamon
A Nyíregyháza melletti Leveleki víztározón rendezik meg a hétvégén a jet-ski Európa-bajnokság magyarországi futamát, amelyen 21 ország mintegy 120 versenyzője áll rajthoz.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a rendezvény csütörtöki, nyíregyházi megnyitóján elmondta: dinamikusan fejlődik az autó-motorsport egyik szakágának tekintett jet-ski, amelyet egyre több fiatal szeretne kipróbálni.

"Az EB rendkívüli esemény, Magyarország legutóbb tizenhárom évvel ezelőtt rendezett hasonló versenyt. Azóta sok minden változott ebben a sportban is, ezeket a változásokat a szélesebb közönséggel is meg kell ismertetni" - hangsúlyozta az államtitkár.

Szabó Tünde elmondta, hogy a kormány támogatja nemzetközi sportesemények magyarországi megrendezését, így például a novemberi, szintén Nyíregyházán sorra kerülő rali Európa-bajnoki (ERC) futamot is.

A magyar jet-ski szövetség februárban nyerte el a három állomásos EB második futamának rendezési jogát. Czeller Béla szövetségi elnök a megnyitón elmondta, a tavaly V4-es versenyt is lebonyolító leveleki tavon a kilencévestől a hatvannégy évesig minden korosztály képviselteti magát, a megmérettetésen a magyar válogatott 31 sportolóval vesz részt.

A nevezéseket nem zárták még le, de az eddigi adatok alapján körülbelül 120 versenyző állhat rajthoz pénteken, szombaton és vasárnap - mondta el újságíróknak a megnyitót követően Czeller Béla. Hozzátette: mivel a magyarországin kívül már csak Horvátországban rendeznek futamot, a leveleki verseny komolyan beleszámít az EB végkimenetelébe.


"Legalább öt éremre számítok - aki itt most nyerő pozícióba kerül, annak már könnyebb lesz behúzni a horvátországi futamot, tehát nagyon komoly verseny ígérkezik" - fogalmazott.

A kiírás szerint péntektől 13 kategóriában rendeznek futamokat, lesznek teljesítmény szerinti, ülő, álló, férfi és női, illetve freestyle kategóriák is. A kilátogatók akár 600 lóerős gépek 150 kilométer/órás látványos száguldását is követhetik majd a helyszínen, ahol minden nap ingyenesen lehet megtekinteni a futamokat.


- FrissMédia -