NAGYVILÁG
#határon túli magyarok
#Potápi Árpád János
#pályázat
#Külhoni magyar családok éve
200 millió forintos pályázatot írtak ki a határon túli családok segítésére
Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Nemzetpolitikai Államtitkárság – közölte Potápi Árpád János.

Az államtitkár ismertette: 2019. április 30-ig megvalósuló programokra pályázatonként legfeljebb kétmillió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázathoz nem szükséges önrész.

Potápi Árpád János elmondta: támogatott programok lehetnek például a téli szünetben megvalósuló gyermektáborok, iskolai felkészítő programok, Márton napi, adventi vagy farsangi rendezvények.

A pályázatok benyújtásának határideje október 31.

A Magyar állandó Értekezlet tavaly novemberben döntött arról, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve lesz. A megvalósításra 1 milliárd forint állt a Nemzetpolitikai Államtitkárság rendelkezésére. A tematikus év során számos nagyszabású rendezvényt szerveztek, így például Kárpát-medencei körutakat, családi rendezvényeket, táborokat.

A mostani már a második nagy pályázat. Az elsőt tavasszal hirdették meg, a félmilliárdos keretösszeggel kiírt pályázaton külhoni magyar családbarát vállalkozások indulhattak. Az összeget a nagy érdeklődés miatt 600 millióra emelték. Összesen 118 nyertest hirdettek akkor.

- FrissMédia -