AKTUÁLIS
#Kisvárda
#költészet napja
#versest
16 vers, 16 érzés - ilyen volt Kisvárdán a költészetnapi est
A színpad a csodák világa. Nem volt ez másként ma sem a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában, ahol évente egy alkalommal - a magyar költészet napján - egy különleges formáció formálja képekké a verseket. Versek, érzések, érzelmek, kudarcok, olykor drámák és szerelem - kitűnő dramaturgia segítségével feszültséget teremtve, majd oldva és ismét felemelve képekké formálva a gondolatot. Mint már írtuk: Kisvárdán valóban egy picit minden más...

Vers az, amit mondani kell” – fogalmazta meg a vers lényegét Kányádi Sándor költő, egy kisgyerekre hivatkozva.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból Kisvárdán minden évben irodalmi előadóesttel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényen klasszikus és kortárs költők verseit - szám szerint 16-ot - megzenésítve, Durucz Gabriella és Usztics Attila tolmácsolásában hallhatta a közönség.

Kisvárdán nem érik be a középszerűséggel. Így vált a város a Rétköz művészeti központjává és méltán vált azzá, hiszen ma is olyan előadók varázsolták el a közönséget, mint a Friss Média újságírója, Durucz Gabi, valamint Usztics Attila (ének, akusztikus gitár), Usztics Péter (gitár), Usztics Dániel (basszusgitár) és a dobos Miricz Attila.


- FrissMédia -