NAGYVILÁG
Belföld
#Encsencs
#iskolafejlesztés
#beruházás
150 milliós iskolafejlesztés Encsencsen
A Területi és Településfejlesztési Operatív Programnak finanszírozásban több mint 150 millió forint értékben megújult az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Encsencsi Tagintézménye.

A beruházás során, olyan elengedhetetlen fejlesztések valósultak meg, mint a az épület hőszigetelése, nyílászáró cseréje valamint a fűtés korszerűsítése. Az épület teljes energetikai korszerűsítése jelentős megtakarítást eredményez a fenntartónál, így lehetővé válik az intézmény gazdaságos és energiatakarékos fenntartása.

Sölch Gellért, stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár beszédében rámutatott, "a megújult iskola épülete csak egy váz, egy keret, az igazi munka még csak most kezdődik, hiszen ezt meg kell tölteni élettel, tartalommal, hogy a diákok megkapják azokat az értékeket, azt a biztos tudást, mellyel könnyebben boldogulhatnak az életben." Ezzel a megszépült épülettel a jövőbe fektettünk be, hisz a jövőért végezzük ezt a tevékenységet, mert a jövő nemzedéke fog ide járni, s ők élvezhetik majd mindennek a gyümölcsét. Kitartással és hittel, ember feletti teljesítményre is képesek lesznek a diákok. Kívánom mindazoknak, akiknek fontos ez az iskola, és hozzá tudja tenni a maga részét, egy értékekre épülő, gazdagodó intézménnyé váljon! – fogalmazott Sölch Gellért.

Dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője köszönetét fejezte ki a Fidesz-KDNP Kormányának a "nagy ívű támogatásért." A hátrányos helyzetű térséget támogatva a térség településein épül, vagy megújul egy-egy oktatási-, nevelési-, szociális intézmény. Simon, beszéde végén gratulált az encsencsi pedagógusoknak valamint a gyermekeknek s biztatta őket, hogy éljenek a lehetőséggel, hogy elégedettek és boldogok lehessenek.

Az ünnepségen jelen volt dr. Éliás Tünde, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyírbátori Járási Hivatalának vezetője, Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója. A beruházást megáldották és megszentelték a történelmi egyházak képviselői.

Az átadó ünnepséget színesítette az Encsencsi Általános Iskola tanulóinak műsora.

Fotó: Bakos Zsolt