NAGYVILÁG
Belföld
#Magyar Falu Program
#Dr. Seszták Miklós
#ravatalozó
#beruházás
#urnafal
15 milliós temetőfejlesztés Nyírtasson
Két Magyar Falu Programból összesen 15 millió forint forrás felhasználásával építettek 64 kazettás urnafalat a Nyírségi településen. A ravatalozó korszerű nyílászárókat kapott, s az épület külseje is megújult.

Amikor családtagjaink, barátaink közül elveszítünk valakit, a fájdalmon túl mindig arra törekszünk, hogy méltó búcsút vehessünk tőle. Az utolsó hely, ahol erre lehetőségünk nyílik, ahol még elköszönhetünk szerettünktől, az ravatalozó épülete - fogalmazott Jenei Erzsébet, Nyírtass polgármestere. Hozzátette: ezért mindannyiunk kötelessége, hogy ez a helyszín méltó is legyen arra, hogy végső búcsút vegyünk szeretteinktől.

A ravatalozó az ember földi útjának utolsó helyszíne és a túlvilági létbe való átlépés kapuja - mondta dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő a szalagvágást megelőzően.

Nyírtass régi adósságát törlesztette a mai kor elvárásainak megfelelő urnafal építésével, hisz egészen mostanáig csak hagyományos módon tudtak temetkezni a településen. A ravatalozó épületén az összes nyílászárót kicserélték, és az épület is új köntöst is kapott.

A szalagvágást megelőzően a történelmi egyházak képviselői megszentelték, és megáldották az épületet.



A ravatalozó épületének ablakában közzétették a fejlesztésre kapott összeget is.