KÉK FÉNY
14 év fegyház a kékcsei gyújtogatóra
Kisebb pontosításokkal, lényegében a nyíregyházi ügyészség által benyújtott vádirattal egyezően ítélte meg a nyíregyházi törvényszék a Kékcsei Gyújtogató tettét. B. Krisztiánt a bíróság 13 vádpontban találta bűnősnek, amiért 14 év fegyházbüntetésre ítélte és a közügyektől is 10 évre eltiltotta. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A vádlott és védője fellebbezéssel élt, így az elsőfokú ítélet nem végleges.

A vádirat szerint a vádlott 2018. július 7-én a kerítést átvágva – annak tudatában, hogy a 71 éves, mozgásában korlátozott idős sértett a házban alszik - bement a sértett Szabolcs megyei családi házának udvarára, ahol a lakóház folytatásaként épült fa tárolót felgyújtotta. A tűz átterjedt a tyúkólra és a házzal egybeépített nyárikonyhára is. Mivel a nyárikonyhában egy gázpalack is volt, fennállt a robbanás veszélye. A sértett a tüzet nem észlelte, őt fia mentette ki. A tűz továbbterjedését és a gázpalack robbanását a kiérkező tűzoltóság akadályozta meg.

A vádlott ezen kívül 2018 május és július hónapjai között több haragosa ingatlanát, melléképületét is felgyújtotta, mellyel összesen 3.058.000 forint kárt okozott.