KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#Tiszaadony
#támogatás
#közfoglalkoztatottak
#sikertörténet
#munkaerő
127 millió forintos támogatás Tiszaadonynak
Belügyminisztériumtól nyert 127 millió forintos támogatást Tiszaadony a kecskesajtgyártó üzem fejlesztésére fordította, ahol közfoglalkoztatottak segítségével gyártják az egész országban keresett termékeket - jelentette be Lakatos József.

A polgármester a múltról szólva elmondta, hogy a szociális földprogram által a településre juttatott kecskegidákkal kezdődött a sajtgyártás, ami mára egy sikertörténet lett.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár úr értékteremtőnek nevezte a közfoglalkoztatási programot, elismerően szólt Tiszaadonyról, hogy jól használták ki a helyi adottságokat. Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője a kezdetektől figyelemmel kísérte a fejlődést, és a térségre vonatkoztatva, örömének adott hangot, hogy olyan alkotó emberek lakják, akik örülnek egymás sikereinek.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Márai Sándor Füveskönyvét idézve, a településen folyó szakszerű munkát dicsérte. Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott a munkaerő-piaci helyzet javuló tendenciájával kezdte ünnepi beszédét. Mára, már a 250 ezer főt is meghaladja a megyében a foglalkoztatottak száma. Elismeréssel szólt a tiszaadonyiakról, akik reális célt tűztek ki maguk elé, és ezt meg is tudták valósítani.