KÉK FÉNY
12 nap alatt négyszer kapták el ittas vezetésért
12 nap alatt négyszer értek tetten a rendőrök ittas vezetésen egy nyíregyházi férfit, akit végül őrizetbe is vettek azért, hogy nehogy újabb bűncselekményt kövessen el.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban soron kívül állította bíróság elé azt a férfit, aki először 2019. január 25-én, majd január 30-án, február 2-án, végül február 6-án is gépkocsijával úgy közlekedett a Nyíregyháza és Nagyhalász közötti úton, hogy mindegyik alkalommal a vezetés előtt szeszesitalt fogyasztott. A rendőrök minden esetben előállították a rendőrkapitányságra az egyébként jogosítvány nélkül autózó férfit, aki kétszer enyhe fokban, kétszer közepes fokban volt ittas a vezetése alkalmával.

A legutolsó előállításnál őrizetbe is vette a rendőrség a férfit, hiszen alappal lehetett arra számítani, hogy folytatja a bűncselekmények elkövetését. Az egyébként büntetlen előéletű vádlott beismerő vallomást tett, tettét magánéleti problémákkal magyarázta.

A Nyíregyházi Járásbíróság a négy rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 6 hónap fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, melynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.